Medi Ambient atorga més de 450.000 euros en ajudes al sector agrari i ramader

Prop de 390.000 es destinen al foment del dall dels camps i la resta a fomentar les pràctiques tradicionals vinculades als ovins transhumants

Comentaris

Caps de bestiar boví a la Rabassa de la vall de Rialb, a la parròquia d'Ordino.
Caps de bestiar boví a la Rabassa de la vall de Rialb, a la parròquia d'Ordino.

El Govern ha aprovat, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, atorgar els ajuts del 2020 per al sector agrari i ramader. Més concretament s’ha validat dos tipus de subvencions. Per un costat, les destinades al foment del dall dels prats. Per l’altra, les que serveixen per ajudar a les pràctiques tradicionals de muntanya als ovins transhumants.

En el primer cas, s’ha aprovat una adjudicació per un import de 389.387,38 euros, que es reparteixen entre un total de 68 explotacions agràries d’arreu del Principat. Aquests ajuts tenen com a objectiu que el bestiar de renda criat a Andorra sigui alimentat amb farratges produïts en el mateix territori, i alhora contribuir al manteniment del paisatge i de la biodiversitat vegetal dels prats.

Els ajuts atorgats avui corresponen a una de les quatre tipologies d'ajuts oficials que preveu la Llei d'Agricultura i Ramaderia, i s'atorguen un cop a l'any des del 2000. La quantia es calcula en funció de la superfície dallada i tenint en compte l’alçada de les parcel·les, ja que aquesta influeix en la seva productivitat. A més, també es té en compte la dificultat del dall i la mecanització de la feina, de manera que com més complicació suposa aquest treball, més important és l’ajut. El total dels ajuts aprovats aquest 2020 és similar al d’anys passats, tenint en compte que la superfície dallada es manté estable a Andorra.

El segon tipus de subvenció atorgat correspon a les pràctiques ramaderes tradicionals. Aquests ajuts es destinen al foment d’aquestes activitats, vinculades als ovins transhumants. En aquest cas, s’atorga un import de 71.269,58 euros, del qual se’n podran beneficiar cinc explotacions.

Etiquetes

Comentaris

Trending