Medi Ambient assegura que la legislació actual avala l’obra privada del fons de la vall de Ransol

El projecte que s’està duent a terme en una borda adquirida per un inversor turc s’equipara a una ampliació d’un edifici existent i el recrescut del mur perimetral no impacta sobre el riu

Una imatge de l'obra fa uns quants dies.
Una imatge de l'obra fa uns quants dies.

Estètica al marge, la normativa actual empara les obres que un propietari privat està duent a terme al fons de la vall de Ransol i que diversos veïns de la zona i excursionistes han coincidit en lamentar quan no directament criticar. Segons Medi Ambient, la legislació actual avala els projectes que s’estan duent a terme i, a més a més, aquells elements constructius que podrien suposar un impacte per al medi no ho han fet.

Així, segons fonts oficials del ministeri de Medi Ambient, “segons la legislació actual, l'obra no entra en el marc del reglament de modificació de l'estat actual del terreny, ja que l'accés a la borda és existent i el projecte es considera com una ampliació de l'edifici ja existent”. Per tant, i des d’aquest punt de vista, no hi hauria legalment res a dir.

Els dos edificis que s'estan acabant de bastir al fons de la vall de Ransol.

Relacionat

Estupefacció per ‘la casa del turc’ al fons de la vall de Ransol

D’altra banda, i “pel que fa al recrescut del mur perimetral existent, no hi ha tampoc cap mena d'afectació al riu, tal com s'ha comprovat amb inspeccions del ministeri sobre el terreny”. Per tant, amb l’aval mediambiental governamental per acció o omissió en no sé l’actuació objecte de submissió legal, el comú hauria emès els pertinents permisos d’obra. En aquest darrer cas, però, és sols un supòsit.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending