Laika ha gestionat 155 adopcions de gats el 2021

Tot i que l’organització ha rebut 43.373 euros en subvencions públiques, ha tingut 108.657,80 euros en despeses veterinàries

Comentaris

Resum de l'any 2021 de l'activitat de Laika.
Resum de l'any 2021 de l'activitat de Laika. Laika

L’organització animalista sense ànim de lucre Laika ha fet un balanç de la seva activitat durant el 2021. En una publicació a les xarxes socials, l’associació ha exposat els números que fan el resum dels seus moviments i esforços per ajudar, sobretot, els gats d’Andorra. Així, en el vessant més positiu, s’han gestionat 155 adopcions de gats i quatre de conills. Pel que fa a la situació econòmica, han rebut 43.373 euros de subvencions públiques, però han tingut 108.657,80 euros en despeses veterinàries.

La Covid-19 ha creat una situació també molt diferent tant per als propietaris d’animals de companyia, com per a les associacions. La crisi econòmica que ha comportat ha fet que hi hagi més abandonaments per no poder mantenir-los, i també que sigui més complicat adoptar. Així, Laika ha mostrat en un fil a les xarxes socials que han trobat fins a 31 gats al carrer, i que n’han rebut 43 per “cessió voluntària”. En aquest darrer cas, es tracta de persones que donen en adopció les seves mascotes per diversos motius. Com a aspecte positiu, han tingut 155 adopcions de gats i quatre de conills.

Dintre de l’activitat habitual figuren els rescats i intervencions en diversos casos, sobretot en gats que viuen al carrer i dels quals ningú en té cura. Per tant, Laika ha tractat fins a 19 gats que, com indiquen, han estat víctimes d’accidents, enverinaments o maltractaments. Així mateix, haurien rescatat fins a 76 cadells, que són els més vulnerables a sobreviure a la vida al carrer. A banda, per poder reduir i evitar que es creïn més colònies, també fan intervencions per esterilitzar gats. Al 2021 ho han fet amb 43 femelles i 39 mascles.

Però, tota aquesta activitat requereix un finançament econòmic, tot i que es tracta d’una associació sense ànim de lucre. Durant el 2021, Laika ha rebut tres subvencions per part de tres entitats públiques del país. De part de Govern han estat 20.173 euros, per part d’Andorra la Vella, 6.000 euros, i per part d’Escaldes-Engordany, 17.200 euros. En total sumen 43.373 euros. Però, tenir cura dels animals i poder-los rescatar implica per a les organitzacions una despesa veterinària que, en aquest cas, ha estat de 108.657,80 euros. Tot i això, i segons indiquen al fil, han pogut contractar un professional propi a temps ple.  

 

Comentaris (4)

Trending