L’‘incident del llop’ porta Naturlandia a accelerar el desmantellament del parc d’animals

L’actual direcció del complex lauredià ja tenia clar la redefinició de l’espai animaler i ja havia fet feina logística que ara ja es plasmarà amb treballs sobre el terreny per restablir el pla de Conangle

naturlandia

Si no hi ha canvis de darrera hora, aquesta propera setmana Naturlandia posarà en marxa el desmantellament del parc d’animals. La nova direcció del complex de natura i neu de Sant Julià té clar des del seu aterratge a la Rabassa que la proposta animaler, tal com la va trobar, no tenia cabuda en el projecte que volen dur a terme. Ja s’han anat fent passos logístics per poder, sobretot, col·locar els animals depredadors. Justament, l’incident amb un llop que va aparèixer mort a la bassa del seu tancat ha accelerat tots els moviments.

La voluntat és que a la primavera la proposta animalista estigui totalment reformada i el pla de Conangle s’hagi retornat, pràcticament, al seu estat inicial. S’està acabant de treballar amb els animals de granja i com s’integraran en el projecte que s’està dissenyant i també s’està ultimant el trasllat dels ossos, els linxs i als llops als santuaris animals amb què s’està negociant. La pandèmia tampoc no ha facilitat l’operació. Alhora, s’han de disposar dels pertinents ‘passaports’. Un parell de recintes europeus haurien d’acollir els animals depredadors que ara hi ha a la cota 2.000.

Un dels llops de Naturlandia en una imatge d'arxiu.

Relacionat

El llop de Naturlandia feia setmanes que era mort

El parc lauredià està treballant de comú acord amb el departament governamental de Medi Ambient per ‘desfer’ el recinte animaler de la millor manera possible. Les fonts consultades properes a l’esmentat departament han assegurat que durant la setmana que ve s’iniciaran els treballs previs per al desmantellament físic del parc d’animals. Des de Naturlandia, les fonts properes consultades han recordat que fa molts mesos que s’està treballant en la reordenació de la proposta d’ecoparc que inclou la retirada de la immensa majoria de l’oferta animal per ser incompatible amb la idea d’impulsar les activitats d’esports de neu i de natura.

Hi ha dos elements indiciaris molt clars en relació amb el llop mort: quan va ser localitzat feia dies, molts, que l’animal era difunt. I la causa de la mort, el més probable, cal cercar-la en una baralla amb els altres llops per manca de menjar

En aquest marc, les fonts consultades han recordat que l’objectiu és que el pla de Conangle quedi ‘verge’ i, per tant, sigui restituït a com era en el seu estat original, i que almenys els depredadors siguin fora a la primavera. Des del parc lauredià es deslliga l’incident amb el llop del desmantellament del recinte animal. Però fonts governamentals sí que tenen clar que ha estat la gota que ha fet vessar el vas. A més, hauria quedat clar que hi ha molts dubtes sobre la gestió dels animals, sobre la cura que es té dels exemplars que ‘corren’ per la cota 2.000 de la Rabassa.

Formalment, encara no hi ha resultats sobre la necròpsia al llop, que va aparèixer a la bassa del tancat on estaven els quatre exemplars d’aquesta espècie que hi havia a Naturlandia, a trenta centímetres de profunditat sota una placa de gel tant robusta que va haver de ser trencada mecànicament. Hi ha dos elements indiciaris, segons les fonts consultades, molt clars: quan va ser localitzat mort, el llop feia dies, molts, que era difunt. I la causa de la mort, el més probable, cal cercar-la en una baralla amb els altres llops.

llop
Un dels llops de Naturlandia.

Va morir el que en aquell moment era més dèbil. El rerefons de la baralla de llops seria, probablement, o aquest és la hipòtesi primera, la falta de menjar. Els dos elements són molt preocupants i això hauria evidenciat que hores d’ara no es donen les condicions per poder mantenir el parc animal. Els responsables de Naturlandia mantenen un sepulcral silenci sobre el cas fins que no es disposi dels resultats de la necròpsia i l’avaluació de la mateixa. Ningú no amaga, però, que pot comportar expedients laborals i assignació de responsabilitats.

Comentaris (5)

Trending