El Govern modificarà els estatuts de Ctrasa

La ministra Sílvia Calvó diu, en resposta a una pregunta del conseller del PS, Roger Padreny que el canvi està vinculat amb el projecte de llei d’economia circular en què s’està treballant

El Centre de Tractament de Residus.
El Centre de Tractament de Residus. Altaveu

El Govern està desenvolupant un projecte de llei de modificació dels estatuts de Ctrasa que està íntimament vinculat amb el projecte de llei d’economia circular en què s’està treballant. També ha calgut adaptar el projecte de llei de modificació dels estatuts de Ctrasa al marc normatiu vigent i relatiu a la producció d’energia elèctrica i a la producció, distribució i venda minorista de fred i de calor útil. El Govern contesta a preguntes del conseller socialdemòcrata Roger Padreny.

En una d'elles demanava perquè, tot i ser el Centre de Tractament de Residus d’Andorra, SA (Ctrasa) de propietat pública des del 2013, el Govern d’Andorra encara no ha modificat la naturalesa jurídica de Ctrasa per adequar el marc normatiu a la condició d’instrument de gestió directa de l’Administració general. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Sílvia Calvó, reconeix que "la situació empresarial de Ctrasa és hereva d’un plantejament antic, en què l’evolució de la societat accionarial de la societat ha fet que es quedés en una situació atípica en termes jurídics però que no ha afectat el bon funcionament de la planta i l’assoliment de la seva missió principal, que és tractar els residus en les millors condicions".  

En la seva resposta subratlla que "l’actual inadequació de la naturalesa jurídica de Ctrasa ha estat fruit dels canvis d’accionariat de la societat, aprovats tots ells per llei, i que ha continuat funcionant de manera normal encara que l’adaptació del règim de concessió a instrument de gestió directa no s’hagi produït. En aquest sentit, el Govern ha optat per prioritzar la visió integral de la política de residus a la regulació puntual d’una situació que tenia una urgència relativa". 

La data per al canvi normatiu  es farà efectiva quan s’acabi la fase de concertació que es du a terme amb les empreses i els organismes afectats per la llei d’economia circular. 

Etiquetes

Comentaris

Trending