Govern ha invertit més d’un milió d’euros en l’actualització de l’escorxador

S’ha finalitzat la segona fase de les obres on s’han realitzat diferents tasques, com adequar el sistema per millorar el benestar animal en el moment del sacrifici

Comentaris

Un moment de la visita a l'escorxador.
Un moment de la visita a l'escorxador. Bru Noya

La segona fase de les obres d’actualització de l’escorxador nacional ja han acabat i s’han posat en marxa tots els canvis que s’han fet a les instal·lacions. En total, entre la primera i la segona part d’aquestes actuacions el Govern ha destinat més d’un milió d’euros (1.300.000). Amb aquesta quantia s’han realitzat diferents tasques, com adequar el sistema per millorar el benestar animal en el moment del sacrifici. La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, ha recordat que l’escorxador és clau per a un dels productes més importants del país com és la carn d’Andorra.

Calvó també ha volgut recordar la tasca i l’impacte positiu que genera el sector primari pel conjunt de la societat a través del pastoralisme i el dall de prats, activitats que “són essencials pel manteniment del paisatge i la conservació de la biodiversitat, així com també per mitigar els riscos naturals que el poden malmetre”.

L'objectiu de les obres de reforma ha estat la d'assegurar la millora continuada de la infraestructura al llarg del temps, atès que les instal·lacions compleixen tots els paràmetres establerts referents a salut, seguretat, higiene i de benestar animal. S'ha refet el paviment impermeable de la planta baixa, i s'han sanejat i reparar els elements estructurals afectats per l’acció de l’aigua.

L’altra actuació destacada ha consistit en la implementació d’una nova instal·lació frigorífica, ja que l’actual es trobava al final del seu cicle de vida útil. Per últim, s'han efectuat altres petites adaptacions per tal de millorar el funcionament de la instal·lació i optimitzar-ne els espais, com la creació d’una nova sala d’especejament.

Aquesta és la segona fase d'unes obres que es van acabar, amb la primera, a finals de 2019. Van consistir en la modernització de les instal·lacions situades a la planta baixa per tal d'augmentar la seguretat dels treballadors, el benestar i el maneig del bestiar. Es van fer millores també pel que fa a la descàrrega del bestiar a les corts i al seu accés a cada una de les zones de sacrifici com també les línies de feinejat fins a la zona de classificació.

Comentaris (3)

Trending