Govern es reunirà aviat amb els comuns per l’aprofitament de la biomassa forestal

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia Guillem Casal creu que es tracta d'una temàtica transversal perquè afecta diverses corporacions i diferents departaments de l'executiu

Comentaris

Els ministres Guillem Casal i Ladislau Baró aquest dimarts al matí al Fòrum Escoles Verdes.
Els ministres Guillem Casal i Ladislau Baró aquest dimarts al matí al Fòrum Escoles Verdes. SFGA/JA VILADOT

El Govern mantindrà una reunió amb els comuns per tractar de l'aprofitament de la biomassa forestal, tal com van demanar els cònsols a la seva reunió mensual d'aquest dilluns. El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia Guillem Casal creu que es tracta d'una temàtica transversal perquè afecta diversos comuns i diferents departaments de Govern.

Casal ha fet aquestes declaracions en el marc del Fòrum Escola Verda i el lliurament de guardons a les escoles de maternal i primària que ha tingut lloc a la plaça del Poble d'Andorra la Vella. Ha afegit que el tema del reaprofitament dependrà més de l'oficina d'Energia i del Canvi Climàtic i pel que fa als boscos correspon al departament de Medi Ambient.

Un moment de la reunió de cònsols

Relacionat

Els comuns demanaran a Govern implicació per fer rendible l’explotació de la biomassa dels boscos

"Crec que és una bona cosa que em poguem parlar i per això farem una trobada properament".  El ministre considera que "és molt important trobar altres vies d'energia per al país i alhora per fomentar la gestió dels boscos".

A la trobada es tractarà dels costos del projecte i dels requeriments tècnics. Un altra tema que es va tractar a la reunió de cònsols va ser el de la recollida selectiva, un fet que ha celebrat Casal. "Era un projecte que feia el Govern des de fa sis anys i ara els comuns en faran la licitació i anem de la mà amb aquesta sensibilitat", ha conclòs.

Els punts de recollida orgànica s'han d'ampliar per arribar als objectius marcats. La recollida orgànica és competència dels comuns.

 

Comentaris (2)

Trending