El gos de la mossegada mortal d’Encamp anava lligat però ni duia morrió ni estava registrat al país

En una reacció inesperada, l’animal, creuat amb una raça potencialment perillosa, va queixalar un mestís petit davant les propietàries de tots dos cans, que fins llavors estaven parlant de forma distesa

El tot-terreny dels banders a prop del camí on hi va haver l'incident.
El tot-terreny dels banders a prop del camí on hi va haver l'incident. Gabriel Pérez

El gos que va mossegar mortalment un altre al camí del Solà d’Encamp no duia morrió i tampoc estava registrat degudament al Principat. El malaurat incident va passar de manera inesperada i va ser una queixalada ‘seca’ i fulminant, sense ser objecte de cap baralla. Els banders estan acabant d’elaborar l’atestat per trametre’l al departament d’Agricultura, que mentre no entri en vigor la llei recentment modificada és l’encarregat d’imposar la sanció. També intervindrà la policia pels danys i perjudicis soferts per la propietària del gos mort.

Els fets van passar aquest dimecres a les 4 de la tarda a l’esmentat camí encampadà. L’incident finalment el van protagonitzar un gos potencialment perillós -encara que no figurava com a tal i la propietària tampoc el reconeixia amb aquesta perillositat- i el petit mastí (creuat amb ‘yorkshire’). Les respectives propietàries van sortir a passejar els animals lligats tots dos i de mutu acord van acceptar que els cans poguessin aproximar-se. No hi havia res que fes indicar el desenllaç posterior.

Zona del camí del Solà, a Encamp, on han passat els fets aquesta tarda.

Relacionat

Dos gossos potencialment perillosos en maten un mestís petit a queixalades

Sense cap baralla, i amb un sobtat canvi d’actitud per part del gos gros, aquest va queixalar a la zona del cor al ca petit, amb tanta força que no hi va haver res a fer. “Simplement que aquest gos hagués portat morrió s’hauria evitat aquest fet”, ha lamentat el director dels banders, Ferran Teixidor, que es van desplaçar immediatament al lloc des del despatx i es van fer càrrec de la instrucció del cas més enllà de l’eventual denúncia que la propietària del gos mort pugui interposar per poder reclamar danys i perjudicis.

Els banders han indicat que en ser el gos mesclat amb un progenitor potencialment perillós, automàticament el ca agressor havia de ser també considerat com a tal. En canvi, però, es feia valdre que era creuat però s’ometia de quines races. A banda es va poder constatar com havent vingut d’Espanya, l’animal no s’havia registrat degudament al Principat (fet que suposa una altra falta). Finalment, i en el marc de l’atestat, els agents del cos de control de la fauna estan a l’espera que se’ls faciliti l’assegurança també obligatòria i sobre l’existència de la qual aquest dimecres hi havia dubtes.

Comentaris (16)

Trending