Es posa fil a l’agulla a la segona fase del Pla Sectorial d’Infraestructures Verdes a Encamp

Es destinaran 400.000 euros per a adequar, aproximadament, 350 metres de camí, que es té l’objectiu que acabin connectant amb Escaldes i Canillo

La zona on començarà el camí a Encamp.
La zona on començarà el camí a Encamp. Pilar Candel

La segona fase del Pla Sectorial d’Infraestructures Verdes impulsat pel Govern comença a agafar forma a Encamp. Aquest divendres s’han signat els diferents convenis que propulsaran l’adequació d’un camí de 350 metres i per als quals es destinaran 400.000 euros. L’objectiu és que aquest tram pugui acabar connectant amb Escaldes-Engordany i amb Canillo, fins a la Vall d’Incles.

El camí que es treballarà a Encamp començarà a la zona de Prada de Moles, fins a arribar al nou Parc de l’Óssa. Allà connectarà amb el passeig de l’Alguer, el de Mojácar i el camí de l’Oratori, fins a la carretera general amb Canillo.De moment, es començarà amb 350 metres de passeig que es buscarà d’adaptar per a les persones amb mobilitat reduïda. La cònsol major, Laura Mas, ha assenyalat que “és molt important perquè entra dintre de la nostra estratègia a nivell de senderisme, de ciclisme i de fomentar la pràctica de l’esport”.

El conveni que s’ha signat aquest divendres s’emmarca dintre de l’ampli projecte que es va iniciar anys enrere. La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, ha explicat que “la voluntat és tenir una trama prop del fons de la vall que connecti els nuclis urbans i que apropi els ciutadans a la natura”. La primera fase va connectar Sant Julià amb la capital, i aquesta amb la Massana i Ordino, fins a arribar a Sorteny. Ara, l’objectiu és que es connecti Escaldes, iniciant des de les antigues instal·lacions de FEDA, passant per Encamp, Canillo i arribant fins a la Vall d’Incles.

De moment, però, s’ha començat per licitar el tram de la zona urbana d’Encamp, i s’espera que les obres puguin començar-se aviat. Haurien de tenir una durada aproximada de tres mesos, “voldríem que a la primavera la gent ja pogués gaudir d’aquest recorregut”. La intervenció es mirarà de ser curosa amb el medi ambient i que tingui el mínim impacte en l’entorn. Així mateix, el que vindrà després està encara per decidir, “tot depèn de les negociacions que tinguem amb els comuns, perquè es tracta de cessions que s’han d’anar negociant”.

Els trams que ja s’han posat en marxa a la resta de parròquies han tingut un funcionament positiu, ha remarcat Calvó, “són camins molt concorreguts”. El motiu principal, ha assenyalat la ministra és que “hi ha una part de la nostra societat que no va a l’alta muntanya i que, per tant, pot gaudir de la naturalesa i del nostre paisatge al fons de la vall”. S’espera, per tant, que a Encamp tingui una acollida similar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending