‘Ensurt’ a Encamp per la presència d’un eixam d’abelles aferrat en un tot-terreny

Els bombers han hagut d’acudir al carrer de la Vena per assegurar la zona i avisar un apicultor perquè recollís els insectes, que són animals d’una espècie protegida

https://www.youtube.com/embed/tn_gU4WzgEA

Els bombers, primer, i un membre de l’associació d’apicultors, després, han hagut de traslladar-se fins al carrer de la Vena d’Encamp per recollir un eixam d’abelles que s’havia aferrat en un tot terreny estacionat just a l’altura de l’edifici Aranda. Tot i que és força habitual que episodis com aquests es donin per la primavera, el fet que fos enmig d’una zona urbana ha causat un cert enrenou i expectació.

Els agents del cos de salvament i extinció d’incendis han estat alertats una mica abans de les cinc de la tarda de la presència de l’eixam, aferrat a la part posterior dreta del vehicle. A aquestes altures de l’any, tot sovint han de fer aquest tipus d’actuació dos o tres cops per setmana. El primer que han hagut de fer els bombers en arribar al lloc ha estat comprovar que no es tractés de vespes.

abelles2
Un agent de circulació observa com l'apicultor maniobra per retirar les abelles.

En el cas que haguessin estat vespes, els bombers mateix les haurien pogut eradicar. Però en el cas de les abelles, es tracta d’una classe animal que gaudeix d’una protecció reconeguda. En conseqüència, i com ja marca el protocol i per aquesta època de l’any ja estant advertits, s’ha mobilitzat l’associació d’apicultors per tal que enviés un dels seus integrants, que ha procedit a recuperar els insectes davant l’expectació de força veïns.

Etiquetes

Comentaris

Trending