Denuncien diversos andorrans per accedir amb vehicle de motor al parc natural de l’Alt Pirineu

Mossos i agents rurals van controlar aquest cap de setmana que es compleix una prohibició que estarà vigent des d’aquest mes i fins al 31 de maig

Un mosso d'esquadra controla un dels motoristes detectats al llarg del cap de setmana.
Un mosso d'esquadra controla un dels motoristes detectats al llarg del cap de setmana. Parc Natural de l'Alt Pirineu

Els mossos d’esquadra i els agents rurals han denunciat durant el cap de setmana diversos residents a Andorra per saltar-se la prohibició d’accedir amb vehicle rodat a la vall de Santa Magdalena, al Parc Natural de l’Alt Pirineu. L’actuació s’emmarca en els controls que es fan per garantir el compliment d’aquesta restricció, que s’ha iniciat aquest mes i que s’allargarà fins al 31 de maig. Els infractors no van fer cas dels senyals que anuncien la mesura.

La decisió, adoptada per la Generalitat, respon a tres motius principals. El primer, de seguretat. Es considera que la presència de neu o gel durant l’època hivernal pot suposar un risc per als vehicles i els seus conductors. El segon, la conservació de la via. I és que s’entén que la circulació durant moments on el ferm està molt humit pot fer mal bé els camins. Per últim, també es vol preservar la fauna de l’espai natural.

La restricció va començar a aplicar-se a primers de mes i aquest passat cap de setmana es va fer una actuació especial per vigilar el seu compliment. Així, hi va intervenir patrulles d’agents rurals i dels mossos d’esquadra. Els primers van denunciar dos infractors a la zona del Pallars. Fonts del cos han confirmat a Altaveu que tots dos eren andorrans.

Pel que fa als mossos, van centrar la seva intervenció a la zona d’Os de Civís i haurien denunciat fins a nou persones. Algunes d’aquestes estaven circulant amb vehicles amb matrícula del Principat i, de fet, es pot dir que també es van arriscar a ser sancionats per no respectar el confinament perimetral de Catalunya.

Comentaris (6)

Trending