El comú d’Escaldes té clara la situació al Madriu: “No permetrem que hi hagi una carretera”

La cònsol escaldenca admet que d’una vegada per sempre s’ha de posar punt i final als dubtes que sempre han perseguit el pla de gestió i que volen “ajudar” els cortalans a què el seu patrimoni “estigui ben cuidat”

Escaldes ostenta la porta 'natural' principal de la vall reconeguda com a patrimoni per la Unesco.
Escaldes ostenta la porta 'natural' principal de la vall reconeguda com a patrimoni per la Unesco. ARXIU

El comú d’Escaldes, amb l’actual majoria socialdemòcrata al capdavant, té clar que “no permetrem que hi hagi una carretera” al Madriu. La cònsol escaldenca, Rosa Gili, espera que durant aquest mandat es resolguin una vegada per sempre els dubtes que sempre hi ha hagut al tomb del pla de gestió de la vall emparada per la Unesco i es deixi més clar que mai què s’hi pot fer i què no. Gili ha explicat que la posició del seu grup ha estat sempre molt clara i que no s’ha mogut ni un mil·límetre pel fet que ara hagin assumit la direcció comunal. Al setembre hi hauria d’haver avenços.

Preguntada per la proposta de pla de gestió que hi hauria sobre la taula -segons que va dir el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral- i que prohibeix per norma general l’accés rodat a la vall del Madriu-Perafita-Claror, Gili ha explicat que ara per ara sols s’ha mantingut una trobada entre tots els actors implicats, i que malgrat que no hi ha una posició fixada és obvi que “no permetrem que allí es faci una carretera”. Saben a Escaldes que pel fet de tenir la porta principal d’accés a la vall potser els tocarà liderar una mica més que d’altres comuns, però també ha vist algun canvi de sensibilitat amb les noves corporacions i que tot plegat s’apropa més als posicionaments que ja avalen els socialdemòcrates.

El debat sobre l'accés a la Vall del Madriu fa temps que dura.

Relacionat

Proposta per prohibir l’accés rodat i motoritzat a la Vall del Madriu

En tot cas, cert és que les que les majories demòcrates a Escaldes haurien obviat, s’haurien tret de sobre com haurien pogut, la problemàtica. Això canviarà. “Ho treballarem bé” i “li donarem la importància de país que amb el lavel de la Unesco” la vall té. La “bona predisposició” de tots els interlocutors per tancar d’una vegada per sempre la qüestió hi és. També caldrà fixar posicions o deixar les coses clares als cortalans, amb els quals Gili admet que no ha parlat des que ha arribat al consolat. Té previst fer-ho. “Volem ajudar-los a què tot el seu patrimoni estigui en bon estat”. La cònsol ha recordat que la vall en gran mesura és patrimoni privat però integrat en un projecte superior. Per tant “estarem al seu costat”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending