Calvó destaca l’objectiu d’Andorra d’assolir la neutralitat carboni a la COP27

La ministra, que es troba a Egipte, ha explicat també la posada en marxa de la primera iniciativa del mercat nacional per poder finançar projectes que ajudin a mitigar les emissions d’efecte hivernacle

Comentaris

Calvó durant la intervenció a la COP27
Calvó durant la intervenció a la COP27

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha iniciat aquest dimarts l’agenda de treball i participació en la 27a sessió de la Conferència dels Estats Part (COP27) en el Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. En aquesta trobada, Calvó ha aprofitat per destacar i refermar el que ja va indicar el cap de Govern, Xavier Espot, fa uns dies sobre el compromís d’Andorra d’assolir la neutralitat carboni al 2050. Així mateix, ha explicat la posada en marxa de la primera iniciativa del mercat nacional per poder finançar projectes que ajudin a mitigar les emissions d’efecte hivernacle.

La ministra, durant la trobada amb els seus homòlegs a Xarm El-Xeikh, ha reafirmat el compromís d’Andorra d’augmentar l’ambició de reducció d’emissions amb efecte hivernacle per l’any 2030. Així, el Principat ha aprovat i presentat la seva contribució determinada a escala nacional augmentant aquest objectiu, seguint el que estableix el Pacte pel Clima de Glasgow adoptat durant la passada COP26 al Regne Unit.

L’actualització estableix l’objectiu de reduir en un 55% les emissions de gasos amb efecte hivernacle l’any 2030, augmentant així el percentatge que actualment estava situat al 37% respecte a l’escenari immobilista. La fita continua sent arribar a aconseguit la neutralitat carboni el 2050, és a dir, equilibrar el nivell d’emissions amb el d’absorció d’aquestes. Així ho ha afirmat Calvó durant la seva participació. Andorra es va adherir l’any passat a l’aliança de països que han apostat per assolir aquest objectiu i que demana, de forma capdavantera, juntament amb la resta de socis, la necessitat que tots els estats també es comprometin.

En aquesta reunió, a la qual hi han intervingut els homòlegs de França, Espanya i Suècia, la ministra també ha explicat els mecanismes que ja s’estan implementant al país per avançar cap aquest objectiu més ambiciós com ara la gratuïtat del transport públic o els programes de finançament econòmic per al parc immobiliari i mòbil com són el Pla Renova i l’Engega. En aquesta mateixa línia, la ministra Calvó també ha exposat la recent posada en marxa del primer projecte del mercat nacional de carboni, que permet poder finançar projectes dins de les fronteres andorranes que ajudin a mitigar les emissions d’efecte d’hivernacle.

Etiquetes

Comentaris

Trending