Bombers avisa de perill d’incendi a les zones centrals del país

Les altres temperatures dels darrers dos dies, que s’espera que es mantinguin fins demà, ha situat l’alerta en nivell tres de cinc

Mapa de perill d'incendis
Mapa de perill d'incendis

El cos de bombers ha emès avui a la tarda el butlletí d’avís de perill d’incendi forestal, que únicament es transmet quan l’alerta és elevada i es requereix una vigilància especial. Concretament, el focus estaria en les zones centrals del país, a causa de les altes temperatures dels darrers dos dies.

Tal com s’indica al butlletí, les altes temperatures dels darrers dos dies, i que en principi s’allargarien fins demà al vespre, han propiciat un augment considerable dels nivells de perill, “tot i les precipitacions de dimarts”. A més, el vent reescalfat del sud oest també ha contribuït. L’alerta s’ha situat en tres de cinc, que obliga la ciutadania a romandre vigilants.

El Sistema d’Avaluació de Risc d’Incendi Forestal és una eina que permet determinar, a partir de dades d’estacions meteorològiques, el perill en un lloc i moment determinat. Avui, els punts clau es trobarien a la Comella, amb un nivell extrem, i a Ransol, amb nivell molt alt, entre d’altres. Aquestes zones compten amb nombrosos berenadors, per tant es demana extremada precaució en cas de què es pensi acudir a algun d’aquests espais.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending