Banders obre expedient per l’atac d’un gos a Escaldes, que pot acabar amb una sanció de 300 euros

Els agents han constatat que l’animal, de raça potencialment perillosa, anava lligat i amb morrió, però igualment es considera que el ca no es va comportar de forma pacífica i va llevar part del llavi a la víctima

Un gos durant una sessió d'ensinistrament.
Un gos durant una sessió d'ensinistrament. Arxiu

Els banders han obert expedient arran de l’atac protagonitzat per un gos el passat dissabte al vespre a Escaldes-Engordany. Tot i que s’ha pogut constatar que l’animal, d’una raça potencialment perillosa, anava ben lligat i amb morrió, sí que s’entén que cal tirar endavant aquest procediment, que podia acabar derivant en una sanció al propietari. Segons fonts properes al cos, la multa seria, en cas que així es decidís, de 300 euros.

Els fets van tenir lloc a l’escala d’un bloc de pisos de l’avinguda Copríncep de Gaulle. Segons s’ha explicat des del cos de policia, la víctima i la seva mascota van coincidir a la sortida de l’ascensor amb un altre gos i el seu propietari. Els respectius animals es van abraonar. En l’intent de separar-los, el ca va llançar un cop amb la pota i va esgarrapar de forma important l’home, especialment a la zona de la boca.

Els fets haurien tingut lloc a un establiment de l'avinguda Copríncep de Gaulle d'Escaldes.

Relacionat

Un home, ferit de consideració a la cara per l’atac d’un gos

No es pot dir pas que la ferida fos petita. La víctima va ser auxiliada a un bar proper a l’edifici i, després d’una primera assistència per part d’una ambulància de bombers, va ser traslladada a l’hospital. Al servei d’urgències s’hi va estar fins diumenge al matí, quan se’l va donar d’alta. Les fonts consultades apunten que les lesions van ser serioses, incloent-hi la pèrdua de part del llavi.

Arran dels fets, i com és preceptiu en aquestes ocasions, els banders han intervingut, juntament amb el cos de policia. El que ha quedat clar és que l’animal agressor anava lligat amb una corretja de menys de metre i mig i amb morrió. També tenia la corresponent assegurança que cobreix riscos a tercers. Això, per tant, evitaria una infracció greu, però no que pugui rebre alguna sanció.

És, justament, el que s’haurà de determinar amb l’expedient obert i amb l’atestat del succés, tot i que encara no s’ha pogut parlar amb la víctima. Fonts consultades han indicat que la multa podria ser de 300 euros, ja que s’entendria que l’animal no s’ha comportat de forma pacífica.

El control de fets similars, cal recordar, és competència del cos d’agents del medi natural. Així, i com es va posar en relleu fa uns dies en el balanç de l’activitat del departament durant el 2021 van obrir fins a 34 atestats per incidents amb gossos perillosos. La dada representava una petita davallada en comparació als 54 del 2020.

Comentaris (19)

Trending