Apapma alerta de l’agressió de dos motoristes a un excursionista en un lloc per on no podien rodar

El col·lectiu ecologista ha difós a les xarxes socials el suposat atac, denunciat a la policia i als banders, i ocorregut aquest matí al camí del coll de les Cases, al parc natural del Comapedrosa

Els rètols del camí on haurien passat els fets i on s'indica que els vehicles no hi estan autoritzats per normal general.
Els rètols del camí on haurien passat els fets i on s'indica que els vehicles no hi estan autoritzats per normal general. apapma

L’Associació protectora d’animals, plantes i medi ambient (Apapma) d’Andorra ha difós a través de les xarxes socials la suposada agressió soferta per un excursionista que hauria advertit a dos motoristes que no podien transitar per la zona on ho estaven fent. Arran d’això, i presumptament, com a mínim un dels pilots hauria colpejat el muntanyenc. L’incident hauria tingut lloc aquest matí de diumenge al camí del coll de les Cases, al parc natural del Comapedrosa, un espai que gaudeix d’especial protecció. La presumpta víctima ha posat els fets en coneixement de la policia i els banders.

Apapma ha fet com de mitjancer del presumpte agredit, que ha enviat al col·lectiu un escrit explicant els fets alhora que ha adjuntat algunes fotografies on s’hi veien els dos motoristes. Aquests es dirigien pel camí cap al coll, segons la versió donada per l’excursionista, un resident a la parròquia de la Massana, aparentment com, almenys, un dels motoristes. L’home que anava a peu hauria “informat” als motoristes que el pas de trànsit rodat no està permès a la zona.

“Fins quan aquesta impunitat? Fins quan el Govern i els comuns no es posaran d’acord per establir un reglament d'accés rodat a la muntanya comú? Fins quan el Govern no donarà al cos de banders i a la policia les eines i les facultats per controlar tota aquesta disbauxa?”, es demana el col·lectiu ecologista

Arran d’aquest avís, aparentment amb un to normal i una voluntat informativa, “l’home vestit de negre es va fer ‘abusiu’ i va anar amb la seva moto cap a mi. Em va colpejar el braç mentre em feia fora del camí amb la seva moto”, segons que hauria explicat al col·lectiu ecologista en l’escrit del qual disposen tant la policia com els banders. Segons el que hauria entès l’excursionista, que reconeix que el català no és la seva primera llengua, un dels motoristes, sempre el vestit més fosc, li hauria explicat a la seva manera que viu Arinsal i, en conseqüència, “les regles no li eren aplicables”. 

El resident que ha comunicat els fets a Apapma es mostra disposat a declarar allà on calgui si tira endavant alguna acció. En el seu ‘post’ a Facebook, el col·lectiu ecologista es demana “fins quan aquesta impunitat? Fins quan el Govern i els comuns no es posaran d’acord per establir un reglament d'accés rodat a la muntanya comú? Fins quan el Govern no donarà al cos de banders i a la policia les eines i les facultats per controlar tota aquesta disbauxa?” Per a Apapma, “malauradament als comuns els hi queda massa gran aquest control. I en situacions com aquesta, amb intimidació i agressió, mà dura. Embargament de la moto i retirada del permís de conduir. Ja sabem que ha estat a la muntanya, però si el seu comportament és aquest, cal que tornin a aprendre les normes de circulació”.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, “el comú de la Massana, que és on han passat els suposats fets, està treballant en una nova ordinació per ordenar tot aquest desgavell de gent corrent sense cap mena de control per les muntanyes”. La corporació ara liderada per Olga Molné ja té una normativa sobre la qüestió, però la voldria reforçar. Fa pocs mesos el darrer comú que quedava per regular l’accés a la muntanya, el comú de Sant Julià, també va aprovar una ordinació, assegurant que no cal una norma de rang estatal com que fa temps que reclama, per exemple, Apapma.

Comentaris (3)

Trending