Apapma deixa la comissió de seguiment de la caça com a protesta per la manca d’informació del Govern

L’organització ecologista presenta dues demandes perquè l’administració no li dóna accés a expedients sancionadors contra diversos particulars que haurien fet caça furtiva

Carles Iriarte davant la Seu de la Justícia.
Carles Iriarte davant la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’Associació protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma) abandona de forma indefinida la comissió de seguiment de la caça i de la pesca en protesta pel fet que el Govern no li permet accedir a dos expedients sancionadors contra diversos particulars que haurien fet caça furtiva. A més, i atenent-se a la jurisprudència existent, ha presentat sengles demandes jurisdiccionals per forçar l’administració a haver de tenir en compte l’organització en els esmentats casos.

El Govern hauria denega la informació en considerar que Apapma no té qualitat de part interessada en aquests tipus d'expedients. Aquest criteri, segons l’entitat ecologista, “és contrari a dues sentències, una del Tribunal Constitucional de 6  de novembre del 1996, causa 96-6-RE i una altra del Tribunal Superior de Justícia, de 15 de setembre del 2016, causa TSJA-0000027/2016, en les quals aquests dos tribunals ja van reconèixer la legitimació i qualitat de part interessada d’Apapma" en el marc d'expedients administratius en defensa del medi ambient i la vida animal. Per aquest motiu s’han interposat les dues demandes.

A més, com s’ha dit, i “atenent a aquest criteri excloent, injustificat i il·legal del Govern d'Andorra i contrari al posicionament dels tribunals”, el col·lectiu ecologista abandonarà de forma indefinida la Comissió de Seguiment de la Caça i la Comissió de Seguiment de la Pesca en la que participa en la seva qualitat d'entitat col·laboradora “i es plantejarà seriosament deixar de formar part d'altres comissions presidides igualment pel Govern d’Andorra”.

Comentaris

Trending