Andorra encapçala una petició perquè el futur de les muntanyes sigui present a les properes COP

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó subratlla la importància que els països prenguin de forma conscient accions concretes per poder mitigar de forma urgent el nivell d'emissions

Comentaris

Andorra ha presidit la reunió d'aquest dijous a Egipte.
Andorra ha presidit la reunió d'aquest dijous a Egipte. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha presidit aquest dijous a Egipte una trobada ministerial organitzada per Andorra amb homòlegs d'arreu per posar al focus del debat polític les necessitats i l'especial vulnerabilitat que tenen els territoris de muntanya enfront dels efectes que ja està provocant el canvi climàtic. Andorra encapçala una petició perquè el futur de les muntanyes sigui present a la properes cimeres del clima.

 

La reunió s'ha celebrat en el marc de la 27a sessió de la Conferència dels Estats Part (COP 27) a la ciutat egípcia de Xarm El-Xeikh i també dins del context de la celebració de l'any internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes. Així mateix, la trobada organitzada i liderada per Andorra també permet donar continuïtat a la feina emprada durant la 6a reunió global del Mountain Partnership que va tenir lloc a Aspen el passat mes de setembre.

La trobada és la primera d'aquest nivell i amb aquesta temàtica que s'efectua a nivell global. Hi han participat una quinzena de països com Àustria, el Nepal, Eslovènia, Panamà o Itàlia, "`procedents de regions molt diverses però preocupats per la temàtica", ha dit Calvó. Ha recordat que els efectes del canvi climàtic tenen especial rellevància i impacte sobre els territoris de muntanya.

"L'objectiu de la reunió es fer sentir la veu sobre la problemàtica de les zones de muntanya", ha afegit per subratllat la importància que els països prenguin de forma conscient accions concretes per poder mitigar de forma urgent el nivell d'emissions per internar frenar o revertir els efectes certament negatius per als territoris de muntanya com Andorra, on els seus principals atractius són la natura, el paisatge i la biodiversitat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending