Alliberades més d’un centenar de perdius xerra procedents del centre de cria de Llumeneres

L’acció és el fruit del programa de reproducció establert per part del ministeri de Medi Ambient i la Federació Andorrana de Caça i Pesca

Instants després de l'alliberament de les aus
Instants després de l'alliberament de les aus Cristian Cortés

El secretari d’Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director del cos de banders, Ferran Teixidó han alliberat aquest dijous una dotzena de perdius xerra al vedat de caça d’Enclar, a la zona d’Aixàs. Les aus, procedents del centre de cria de la perdiu xerra autòctona situat a Llumeneres, a Sant Julià de Lòria, han estat alliberades en aquest indret estratègic del país amb l’objectiu de conèixer com es comporten en un entorn natural a través d’un control continu per part dels Banders.

En l’alliberament també hi ha pres part el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. En les darreres setmanes també s’han alliberat al voltant de 120 perdius xerra autòctones a Canillo, Sant Julià de Lòria i la Vall del Madriu i, en les setmanes vinents, es durà a terme a Ordino i altres indrets d’arreu del Principat.

Rossell ha destacat que l’alliberament de les perdius ha estat fruit d’una gran tasca prèvia que es va iniciar el 2016 amb la creació del centre de cria arran del conveni de col·laboració entre el Ministeri i la Federació Andorrana de Caça i Pesca per a la reproducció en captivitat. Mitjançant la definició d’un programa de reproducció, el centre s’ha consolidat al llarg dels anys com a un punt essencial per a la potenciació d’aquesta espècie endèmica dels Pirineus. A més, aquesta iniciativa també permet refermar la conservació de la biodiversitat del país ampliant les espècies que es poden trobar a la natura.

Alliberament de perdius xerra a Aixàs

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending