AGREDA i Occitanie signen un conveni per la gestió de residus

La voluntat de la col·laboració entre les dues organitzacions és augmentar els intercanvis econòmics entre les empreses franceses i andorranes del sector

Comentaris

Signatura del conveni de l'AGREDA amb Occitània.
Signatura del conveni de l'AGREDA amb Occitània.

El president de l’Associació de Gestors de Residus d’Andorra (AGREDA), Francesc Zamora, i el de la Federació d’Empreses de Reciclatge d’Occitània (FEDEREC Occitanie), Paul Lassallette, han signat a Tolosa un conveni de col·laboració. La voluntat d’aquest acord entre les dues organitzacions és augmentar els intercanvis econòmics entre les empreses franceses i andorranes del sector.

Aquesta relació s’inscriu en la línia estratègica de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), de la qual forma part l’AGREDA, de reequilibrar les relacions econòmiques i comercials francoandorranes. Precisament, la setmana passada, la CEA va signar un conveni de col·laboració amb MEDEF Occitanie similar al que s’ha establert aquest divendres.

La reunió ha servit per consolidar les possibilitats de col·laboració entre les empreses andorranes i franceses del sector dels residus, així com per avançar conjuntament en la transició des de models d’economia lineal cap a l’economia circular. Zamora i Lassallette han valorat molt positivament la cooperació que s’ha establert i confien que sigui un primer pas per establir relacions de proximitat i sinergies entre els gestors de residus.

AGREDA aplega les 12 empreses de reciclatge del Principat d'Andorra. Actualment, desenvolupen el 80% de la seva activitat amb Espanya i el 20% amb França. Per les seves múltiples similituds (activitat, proximitat geogràfica, etc.), AGREDA vol apropar-se a FEDEREC Occitània per crear sinergies i desenvolupar aliances econòmiques entre les seves empreses.

Etiquetes

Comentaris

Trending