L’adjudicació del refugi del Juclar arriba a la Justícia

Saetde va recórrer contra la decisió del comú de Canillo, adoptada al juny i un cop la corporació ha desestimat la petició, la societat ha presentat una demanda judicial

Vista aèria del refugi i de l'estany de Juclar.
Vista aèria del refugi i de l'estany de Juclar. ARXIU

La Batllia analitzarà si la concessió de l’explotació del refugi del Juclar feta des del comú de Canillo va ser correcta. Així, la Justícia ha admès a tràmit la demanda presentada per Saetde, un cop el recurs presentat davant la corporació va rebre una resposta negativa. La societat segueix d’aquesta forma la forma de fer amb totes les adjudicacions d’aquestes instal·lacions que s’han anat donant els darrers anys.

El comú canillenc va impulsar durant la passada primavera el procés per trobar un nou gestor del refugi guardat. El concurs va acabar amb l’atorgament de la concessió a Roger Ferrer i Maria Alejandra Bortoni, per un termini inicial de dos anys, prorrogable fins a un màxim de quatre. A canvi, els adjudicataris pagarien un cànon de 4.200 euros anuals.

La decisió, però, va ser recorreguda per Saetde. De fet, l’empresa ha adoptat aquesta política: atacar qualsevol concessió d’aquest tipus. En certa forma, la intenció és poder gestionar-los per crear una mena de ruta, però sota condicions diferents, i força, de les que fixa l’administració.

El comú, com era previsible, no va acceptar el recurs. Per tant, el segon pas lògic era la Justícia. I així ha estat. Aquest dimecres, el BOPA ha oficialitzat la demanda presentada contra la decisió. Per tant, la Batllia haurà d’analitzar el procés i decidir si els arguments esgrimits per Saetde tenen o no raó de ser.

Comentaris (4)

Trending