Un acotat més de pesca sense mort en la reobertura dels estanys

Medi Ambient racionalització les despeses relacionades amb les repoblacions piscícoles

A l'estany Primer de Tristaina s'hi crea un nou acotat.
A l'estany Primer de Tristaina s'hi crea un nou acotat.

Més pesca sense mort, menys pesca intensiva i l’activitat novament permesa als estanys després de les limitacions imposades per mirar de controlar la propagació del coronavirus. Aquestes són algunes de les mesures adoptades pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat recollides en una ordre que entrarà en vigor aquest dissabte.

El nou text, que deroga l’anterior aprovat el passat 21 de febrer que va quedar suspès a causa de la situació generada per la Covid-19, reajusta alguna de les mesures emprades i torna a permetre la pesca en els estanys. L’ordre ministerial deroga també les mesures excepcionals adoptades en el marc de la crisi sanitària, per les quals es suspenia o limitava la temporada de pesca 2020, vigents. El nou text, manté una de les novetats introduïdes com ara l’allargament de la temporada als llacs fins a l’1 de novembre.

En aquest sentit, amb l’entrada en vigor de l’ordre ministerial es racionalitza les despeses relacionades amb les repoblacions piscícoles i, es limiten així a Engolasters i Tristaina els acotats intensius de pesca creats inicialment. Es fomenta la sostenibilitat de la pesca sense mort creant l’acotat sense mort de l’estany Primer de Tristaina, i es disminueixen a la meitat les captures autoritzades en acotats intensius per permís d’acotat, i se’n rebaixa igualment l’import.

Etiquetes

Comentaris

Trending