Martínez Benazet assegura que els laboratoris privats “han entès perfectament” que no puguin fer tests ràpids

Els centres d’anàlisis continuen majoritàriament rebent moltes demandes per les proves d’extracció de sang, que donen molts més paràmetres que la punxada al dit

-
-
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha referit molt tímidament a la circular que el seu departament va enviar aquest dimarts als laboratoris en què els demanava que s’abstinguessin de realitzar els tests ràpids d’anticossos, és a dir, els mateixos que es pretenen fer a tota la població a partir de dilluns. Segons el titular de Salut, els centres privats “ho han entès perfectament”.

Martínez Benazet assegura que la instrucció prohibitiva ve donada pel fet que “no volíem distorsionar” l’estudi epidemiològic poblacional amb tests fets amb diferents productes, referint-se a la fiabilitat que donin els dispositius en base a la seva especificitat i la seva sensibilitat, que depèn molt del fabricant. De fet, el Govern n’ha comprat 158.000 a 9,50 euros la unitat. El ministre ha assegurat que els laboratoris privats “volen col·laborar i podran col·laborar” i ha garantit que no hi ha “cap tipus de dificultat”.

És clar, però, que les reaccions, les repercussions, van per barris. I no ha tots els centres analítics se’ls ha posat gaire bé la instrucció prohibitiva. Cert és que alguns laboratoris del país ja no oferien aquests tests perquè no en disposaven. Molts dels centres d’anàlisis del país el que sí que proposen i en principi poden seguir fent-ho són analítiques serològiques però a partir d’una extracció de sang de vena i no una punció al dit. 

Aquests exàmens serològiques, que tenen un cost que volta els 60 euros que no cobreix la CASS donen un seguit de dades que el test que farà l’administració de forma gratuïta no poden donar ni de lluny. De fet, no estava pas previst que es donessin. D’aquí que molts laboratoris estiguin tenint una allau de consultes de persones interessades i, fins i tot, que acabin fent desenes d’analítiques.

Comentaris (3)

Trending