Martí i Ros escenifiquen les bones relacions hispano-andorranes l’endemà de l’entrega de credencials

El cap de Govern confirma el suport espanyol al reforç molt important en matèria de seguretat que necessita l’organització de la Cimera Iberoamericana del 2020

Comentaris

Toni Martí i Àngel Ros en els compassos inicials de la reunió, al despatx del cap de Govern.
Toni Martí i Àngel Ros en els compassos inicials de la reunió, al despatx del cap de Govern.
El cap de Govern, Toni Martí, i l’exalcalde de Lleida i nou ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, han escenificat aquest dijous les suposades bones relacions hispano-andorranes, que han de permetre a Andorra disposar del suport en matèria de seguretat necessari per poder organitzar el 2020 la Cimera Iberoamericana complint amb les exigències imposades i hauria de fer viable la propera primavera els vols instrumentals fins a l’aeroport de la Seu, unes operacions que fa temps que es demoren.

Martí ha rebut al seu despatx oficial aquest dijous Àngel Ros. Ho feia un dia després que l’ambaixador entregués formalment les credencials al cap d’Estat mitrat, l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i passés a ser així amb totes les de la llei el màxim responsable de la legació espanyola al Principat en substitució de Manuel Montobbio. Ja després d’aquell acte formal al Palau Episcopal, Ros va mostrar la seva satisfacció pel fet de poder representar el seu país en un altre Estat que coneix prou bé. 

Aquest matí, durant la reunió, Martí ha exposat a Ros els reptes als quals s'enfronta Andorra, com són la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea, així com la candidatura d'Andorra per organitzar la Cimera Iberoamericana de 2020, en aquest sentit ha volgut reafirmar el seu agraïment a Espanya pel suport mostrat en aquests projectes. De fet, Espanya ha de facilitar la seguretat d’aquesta cimera, ja que es necessiten un nombre d’agents de policia que suposaria mobilitzar tres vegades tots els actuals integrants del cos

També han tractat els avançaments realitzats pel que fa al procés de certificació de l'aeroport d'Andorra-la Seu per la realització d'operacions de vol instrumental amb GPS. S’espera que aquestes operacions, que fa temps que es van demorant, puguin ser una realitat, ara sí, la propera primavera, tal i com el mateix Ros va assegurar durant l’acte institucional al Palau Episcopal urgellenc.

Etiquetes

Comentaris

Trending