Marsol pretén aglutinar totes les forces de la capital per evitar ensurts

El resultat de les eleccions generals ha obert certes incògnites i l’actual cònsol mira de contruir un front ampli per tenir al davant només al PS

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol
El resultat de les eleccions generals del 7 d’abril ha obert certes incògnites en l’entorn de la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Amb el suport de Demòcrates, però alhora mantenint un cert marge de maniobra i de tant en tant enviant senyals de preuada independència, la mandatària actual de la capital mira de teixir un front ampli sempre sota l’aixopluc de DA per evitar ensurts i haver-se de batre el 15 de desembre només al Partit Socialdemòcrata (PS).

Marsol fa temps que manté contactes a tort i a dret i té clar que no només vol aspirar i aspirarà a la reelecció. Pretén vèncer els comicis amb claredat i posteriorment avaluar la possibilitat d’afrontar altres reptes. Però els comicis del 7-A van representar una seriosa advertència que la política no passa per alt. Com tampoc no oblida que hi ha una part de la ciutadania que no veu massa bé una actuació que en certa manera es qualifica d’aparador. Per això, i com passa en altres parròquies, voldria aïllar el PS i atraure tota la resta de sensibilitats sota el seu paraigua.

Liberals i SDP sembla, segons les fonts, que estarien en la línia de sumar-se al projecte. Cal veure, això sí, en quines condicions. No obstant això, fonts properes a les dues formacions admeten que el pes que tenen s’ha reduït tant que no estan en condicions d’exigir grans coses. A tot estirar, un candidat, dos potser en el cas de Liberals, entre les places d’elecció en cas de triomf electoral. Hores d’ara sembla evident que el número 2, és a dir, el candidat o candidata a cònsol menor, l’escollirà Marsol i la procedència política no tindrà un pes excessiu.

Es dóna per fet des de cercles liberals, que en el cas que l’actual cònsol es plantegés situar un component de Liberals al segon lloc de la llista, només hi ha dues persones amb possibilitats: l’actual president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, i el membre del comitè parroquial i durant uns quants anys president, Jordi Cerqueda. Víctor Pintos, conseller i actual president del grup local, no tindria pràcticament opcions. Marsol fa temps que pretén situar com a número 2 l’actual conseller d’Esports, entre altres responsabilitats, Alain Cabanes, sense oblidar la bona feina que ha fet i la bona imatge que ostenta el responsable de Medi Ambient, David Astrié.

Mentrestant, terceravia, que encara no ha adoptat cap posició fixa, hores d’ara es decanta de forma general per reforçar la seva marca com a partit d’àmbit nacional, i els seus dirigents consideren que integrar-se en qualsevol plataforma o coalició pot acabar diluint la formació encara en una fase incipient de consolidació i diluir-la més que no pas contribuir a reforçar-la.

Comentaris (3)

Trending