Marsol no se sent favorita i considera que “no és cert el tòpic” que s’ha centrat en l’avinguda Meritxell

La candidatura que suma demòcrates, liberals i SDP concorre als comicis comunals amb l’aval que “Andorra la Vella ha deixat de ser grisa per convertir-se en una parròquia que il·lusiona”

Els cinc primers d'En Comú per Andorra la Vella: (d'esquerra a dreta) Gerard Cadena, David Astrié, Conxita Marsol, Miquel Canturri i Meri Pujol.
Els cinc primers d'En Comú per Andorra la Vella: (d'esquerra a dreta) Gerard Cadena, David Astrié, Conxita Marsol, Miquel Canturri i Meri Pujol.
En Comú per Andorra la Vella és la suma de Demòcrates, Liberals i SDP. Però, sobretot i encara que no ho vulgui, és Conxita Marsol. La cònsol major del país (i també de la seva capital) es presenta a la revàlida de desembre negant liderar la candidatura favorita i defugint que les eleccions siguin un examen al ‘marsolisme’. Això sí, espera que els ciutadans “analitzen” el que s’ha fet. I el que s’ha fet, assegura la candidata, és complir gairebé fil per randa el programa del 2015 i aconseguir que Andorra la Vella, a parer dels demòcrata-liberals hagi “deixat de ser grisa” per esdevenir “una parròquia que il·lusiona, que genera riquesa”. Marsol ha refusat també “el tòpic” que només s’ha centrat en l’avinguda Meritxell: “No és cert.”

La cònsol i candidat s’ha mostrat especialment satisfeta i orgullosa de totes les inversions que s’han fet a Santa Coloma, algunes de les quals, ha remarcat, sota terra i, per tant, invisibles a ull nu. També ha destacat Marsol totes les actuacions desenvolupades a Ciutat de Valls i ha assegurat que la previsió és “continuar millorant espais públics i voravies de tota la parròquia”. La número 1 d’En Comú per Andorra la Vella s’ha presentat al costat de les quatre persones que la segueixen a la llista -David Astrié, Miquel Canturri, Gerard Estrella i Meri Pujol- i sense cap mena de dubte ha acaparat tota mena de protagonisme. Sols alguna petita intervenció d’Astrié per remarcar que a la candidatura, com a projecte continuista de l’actual majoria comunal, se l’ha de valorar per la feina feta i pel compliment de l’eslògan de campanya de fa quatre anys, que ha recordat que era quelcom així com “recuperem l’orgull i la capitalitat”.

Aquesta referència de l’actual conseller i candidat a cònsol menor ha donat peu a tractar la qüestió del plus de capitalitat que tantes vegades s’ha demanat des d’Andorra la Vella. Marsol ha estat clara: “Continuem demanant que es faci la llei de la capital”, ha assegurat tot reconeixent que és molt complicat que en un termini de temps relativament curt es torni a modificar la Llei de les finances comunals, que no satisfà les aspiracions d’Andorra la Vella quant a reconeixement de capitalitat. Per tant, ha reclamat que es reconegui “un plus de capitalitat encara que sigui simbòlic”. De fet, la qüestió ha servit a la candidata per llançar un petit dard al Govern, amb el qual, ha reconegut, no sempre hi ha hagut sintonia -ha esmentat explícitament l’afer de The Cloud. Marsol ha recordat que el darrer informe dels poders locals del Consell d’Europa remarcava el dèficit que Andorra no reconeix com a tal la seva capital. “I ja que el Govern és molt donat a complir convenis internacionals, també hauria de complir aquest”, ha vingut a dir la mandatària comunal.

La mandatària comunal continua insistint en què l'Estat reconegui "un plus de capitalitat encara que sigui simbòlic" i afirma rotunda: "Mentre jo sigui cònsol no hi haurà heliport a la capital"

Sense entrar en qüestions programàtiques, i deixant clar, per exemple, que de les poques coses que han quedat per fer és la millora de l’Estadi Comunal, Marsol ha fet un bon repàs a moltes coses. Ha deixat clar que la qüestió de l’heliport nacional és una qüestió tancada per Andorra la Vella: “Mentre jo sigui cònsol no hi haurà heliport a la capital. Aquest capítol està superat”. De fet, la candidata d’En Comú ha deixat entreveure que a parer seu, amb les helisuperfícies que hi ha repartides per tot el país, ha remarcat, ja n’hi hauria d’haver prou per les necessitats reals i immediates del Principat. Ho ha insinuat, no ho ha dit obertament, que quedi clar.

“No reconec de cap manera que siguem favorits”, ha afirmat també Marsol, que ha recordat que a Andorra la Vella hi ha molt vot socialdemòcrata. “Molt il·lusionats sí que ens en sentim”, ha dit, tot assegurant que el pacte a tres bandes que ha promogut -amb Liberals i SDP- està convençuda que l’elector “l’entén perfectament” perquè l’únic que es pretén, a parer de la cònsol, és voler ser “el màxim de representatius de la parròquia”. També ha insistit que unes eleccions comunals són diferents a unes de generals i, per tant, sense menystenir-los, ha restat valor als resultats del 7 d’abril, tot deixant palès que a la circumscripció parroquial el triomf del PS va ser molt ajustat.

Marsol, que ha destacat en diferents fases de la compareixença l’aspecte continuista de la candidatura tot combinant persones amb experiència en la gestió comunal amb d’altres que s’incorporen en aquest món, alhora que ha remarcat que representen tot l’espectre d’edat dels residents a la parròquia, també s’ha referit a la zona que hauria d’haver ocupat The Cloud. Ha donat per fet que l’espai que queda més a tocar de l’avinguda Meritxell ja quedarà per sempre més públic i sense edificar. Ara cal veure què passa amb la parcel·la on hi havia hagut la caserna dels bombers. El comú treballa perquè hi quedi un altre espai públic tant gran com sigui possible, tot i no descartar que Andorra Telecom hi pugui construir un edifici annexat al que conserva els enllaços de comunicacions per tal d’ubicar-hi les oficines d’atenció al públic. “També pot donar vida”, ha conclòs.

Comentaris (3)

Trending