Marsol no accepta el duet de candidats proposat per Liberals perquè vol paritat

El comitè electoral de la formació coalitzada amb Demòcrates proposa Gerard Estrella i Toni Puig per ocupar el quart i el vuitè lloc de la llista

-
-
La cònsol major d’Andorra la Vella i candidat de Sumem per Andorra la Vella als comicis del proper 15 de desembre, Conxita Marsol, no ha donat per bons ara per ara els dos noms proposats per Liberals per ocupar els llocs 4 i 8 de la candidatura que engloba demòcrates, liberals i els progressistes d’SDP. L’argument fonamental seria que igual com la llista es vol paritària, el duet liberal també ho hauria de ser. 

El comitè electoral liberal d’Andorra la Vella ha proposat els noms de Gerard Estrella i Toni Puig. Tant el secretari general de la formació com el president dels joves liberals al Principat estan, evidentment, molt ben vistos a nivell del partit. Marsol hauria demanat, però, una parella formada per home-dona per poder mantenir l’objectiu de presentar una llista paritària. Altres fonts, però, han assegurat que sobretot qui no passaria seria Puig, que va ser el suplent liberal en la llista de d’Acord que tant va fer patir a Marsol fins a derrotar la candidatura que lideraven Enric Tarrado i Marc Pons.

Hores d’ara la negociació per fer encabir Estrella i Puig a la candidatura de Sumem per Andorra la Vella estaria ja en les altes esferes dels partits. És a dir, la direcció estatal liberal estaria avaluant la situació amb els dirigents demòcrates. Tot i amb això, no es descarta que a darrere hora i per acceptar els requisits exigits per Marsol, finalment la direcció liberal accedeixi a bescanviar Puig per una altra membre dels joves liberals i del comitè de la parròquia, Letícia Teixeira.

En funció de com acabi aquest episodi, tot plegat no pot fer res més que dividir més encara el comitè liberal d’Andorra la Vella, que ja no veia massa clar de fer llista conjunta amb DA després que Marsol hagués refusat atorgar als liberals el número 2 de la candidatura. De fet, divendres de la setmana passada es va decidir anar en solitari i diumenge el president de la formació, Jordi Gallardo, va forçar una nova reunió per tal que s’avalés l’aliança amb DA sota el paraigua de Sumem per Andorra la Vella.

Marsol té definida la llista amb David Astrié al segon lloc, Miquel Canturri al tercer, un quart que serà liberal -en principi Gerard Estrella-, al cinquè lloc la progressista i funcionària comunal Meri Pujol, en la sisena posició l’actual conseller comunal Alain Cabanes; a la setena plaça hi haurà la jove avalada per Virtus Unita Meritxell López; el vuitè lloc ara estaria entre Toni Puig i Letícia Teixeira, que seria designació liberal; i en la novena plaça un fitxatge independent, el jove jugador de rugbi Gerard Menardia. 

 

Comentaris (2)

Trending