Marsol neutralitza amb dades la demanda de Carmona sobre els càrrecs de confiança

La cònsol diu que són menys i amb una quantitat salarial més baixa que en els comuns anteriors

-
-
El comú d'Andorra la Vella compta aquest mandat amb sis càrrecs de confiança amb un cost mensual de 31.000 euros -inclosos l'interventor i el secretari general- en resposta a una pregunta de la consellera del PS, Dolors Carmona. La cònsol major, Conxita Marsol ha comparat les xifres dels mandats comunals del PS amb les dels de Demòcrates.

Els càrrecs de confiança i de relació especial es van posar en marxa el 2003 al comú d'Andorra la Vella. Segons les dades exposades per Marsol en el mandat 2004-2007 que era socialdemòcrata, hi havia 11 càrrecs de confiança amb un cost de 29.000 euros mensuals. El 2008-2011 eren 10 amb un sou total de 40.000 euros mensuals. En el primer mandat Marsol eren 6 amb 28.000 euros mensuals. Amb les dades, la cònsol ha tallat en sec els intents de Carmona de furgar en un tema que havia afrontat amb intenció d'anar a la línia de flotació de Marsol.

L'estat de comptes i els drets adquirits, han protagonitzat un estira i arronsa entre Dolors Carmona i Conxita Marsol. La primera no entenia perquè s’han comptabilitzats com a ingressos uns diners que estan compromesos però que no s’han cobrat. Segons la seva opinió el resultat hauria de ser negatiu en un milió d’euros i no positiu. Marsol ha recordat que han rebaixat el deute de 42,2 milions a 30, que s'han fet inversions per valor de 40 i el patrimoni del comú s'ha incrementat en 216.

Carmona ha subratllat que hi ha uns compromisos contrets per uns dos milions d’euros que “s’han de pagar. No es pot gastar el que no es té i estirar més el braç que la màniga".

També ha preguntat  pels deutes pendents de cobrament i pels creditors pendents de pagament. La cònsol ha explicat que en el primer apartat hi ha 4,2 milions pendents de cobrament per part d’una societat que ha de construir un complex residencial.  L’acord és que l’empresa pagui 145.000 euros cada més seguint el contracte que es va signar.

Ha dit que un pressupost de 50 milions d’euros és prou important per tenir informació i poder fer reunions per aconseguir detalls sobre les diferents partides. “La informació que tenim és infumable”.  A més, ha qüestionat l’alt percentatge liquidat en el capítol d’ingressos que la cònsol major ha atribuït al fet d’haver confeccionat un pressupost prudent.

Carmona s’ha queixat de la manca d’informació i, per tant,  de temps per analitzar-la amb el contracte amb  Progec pels treballs de rehabilitació dels Serradells. 

Els tres consellers s’han abstingut cosa que Marsol ha lamentat després d’explicar que “entre Progec i les indemnitzacions de les assegurances, la reconstrucció no tindrà cap cost per al comú, que no ha de pagar res i, sobretot, no hem hagut d’anar a la Batllia”. Les obres d’enderroc  i de l’alta part del complex han estat adjudicades a Locubsa  per un import de 4.189.00 euros,  un import inferior als 6,8 que s’havien previst que costessin i un termini d’execució de 3 i 11 mesos per l’enderroc i la reconstrucció respectivament.

S’ha aprovat la incorporació al pressupost  d’aquest exercici  els romanents dels crèdits pressupostaris del 2019, i la proposta d’addenda al contracte amb la societat Pirinenca de Serveis relativa a la concessió del servei  públic comunal de recollida de residus. Durant la sessió s’han nomenat els membres del consell d’administració de Jovial i els deseners del sometent de la parròquia.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending