Marsol aposta perquè el Museu Nacional s’ubiqui al Centre Històric

La candidata a la reelecció d'En Comú per Andorra la Vella diu que “estarem al costat de la cultura tradicional, popular”

Els candidats d'En Comú per Andorra la Vella, a Santa Coloma aquest dijous.
Els candidats d'En Comú per Andorra la Vella, a Santa Coloma aquest dijous.
“La cultura és molt important per a nosaltres, i ha quedat demostrat aquest mandat, en què hem incrementat les subvencions culturals un 5% anual”, ha manifestat aquest dijous la cap de llista d’En Comú per Andorra la Vella, Conxita Marsol. Ho ha fet des de l’Espai Columba, una instal·lació “molt important, perquè hem aconseguit que els frescos tornin a estar al costat de l’església”; “vam pressionar i al final ho vam aconseguir”. De la mateixa manera, també se serà insistent amb l’opció que el futur Museu Nacional s’ubiqui al Centre Històric.

“Seria un bon lloc”, ha defensat, tenint en compte que el museu “no ha de ser una instal·lació sobredimensionada”. Conxita Marsol ha recordat que s'està treballant en un concurs d’idees per als entorns de Casa de la Vall, i que hi hauria terreny per fer-hi un museu que seria un “referent per a la parròquia i per al país”.

Marsol ha defensat que la cultura “és cohesió social i és fer poble”. Per a aquest motiu, el darrer mandat han organitzat esdeveniments com la Setmana de la diversitat i s’ha reservat un espai per a les entitats durant la Fira, ha recordat. “Volem continuar estant al costat de la cultura tradicional, la popular i la que ens arriba gràcies a la riquesa que ens aporten els nous ciutadans”, ha afegit.

Finalment, la cap de llista també ha parlat del Castell de Sant Vicenç, “el gran oblidat” i que En Comú per Andorra la Vella vol potenciar com a ruta de natura, així com per completar el recorregut cultural per Santa Coloma, juntament amb l’Espai Columba i l’església.

Comentaris (1)

Trending