Malestar pels recursos públics que usen empreses privades que treballen per l’administració

El Sipaag assegura que està amatent i molt preocupat amb les possibles externalitzacions d’alguns serveis 

L'edifici de Govern, a Prat de la Creu.
L'edifici de Govern, a Prat de la Creu.
La decisió d’externalitzar el servei de manteniment de microinformàtica està generant en alguns sectors de l’administració més malestar del que sembla. De fet, el Sipaag, que assegura estar amatent a la possible privatització d’altres serveis públics, està molt preocupat per algunes maneres de fer. Per exemple, s’hauria detectat que algunes de les empreses privades que presten serveis per a l’administració pública acaben usant recursos públics per realitzar les feines que tenen encomanades.

El president del Sipaag, Lluís Anguita, assegura que des de Funció Pública se’ls ha assegurat de manera verbal que l’esmentada externalització del manteniment informàtic, que no és altra cosa que la reparació dels ordinadors dels funcionaris i altres tasques molt del dia a dia, no és res més que donar forma de concurs a un contracte de prestació de serveis que ja hi havia actualment. Però el sindicat creu que amb el cost que té per a l’administració l’esmentat servei de microinformàtica es podria crear una plaça interna i tot seria més senzill.

Funció Pública és del parer que no es pot fer créixer més l’administració i, més encara, assegura el Sipaag que se’ls va informar des del departament, quan l’esmentada oficialització de l’externalització obeeix també a una punta de feina degut a aspectes relacionats amb la Cimera Iberoamericana. Però aquest argument no és pas compartit des del sindicat de funcionaris de l’administració general atès que creuen que no es pot imputar a la celebració internacional el manteniment del petit maquinari que habitualment usen els treballadors públics.

Alhora, i aquí ve el gran malestar, s’hauria detectat que els empleats de l’empresa que ara presta aquests serveis -i probablement també altres firmes privades que fan treballs per a l’administració- es desplacen, per exemple, amb vehicles de Govern o utilitzen instal·lacions de l’administració per fer la feina que tenen encomanada, una situació que no consideren normal i que volen mirar amb lupa perquè, es creu des del Sipaag, si l’empresa privada només posa el personal i poca cosa més no té l’externalització cap raó de ser.

Comentaris (3)

Trending