Malestar entre inquilins del Pas perquè haver d'assumir el canvi de comptadors que fa Sercensa

Els arrendataris han d’assumir una despesa, pel cap baix, de 275 euros que consideren que correspondria als propietaris dels immobles tot i que no és això el que fixa la normativa

-
-
La decisió de la distribuïdora energètica del Pas de la Casa (Sercensa) de renovar els comptadors, de canviar-los, però imputar les despeses als inquilins està causant un elevat malestar, segons fonts comunals. Els arrendataris consideren que del cost d’instal·lar els nou maquinari se n’haurien de fer càrrec els propietaris dels immobles, ja que en principi els comptadors sobreviuran més enllà dels contractes als arrendataris que ara n’hagin assumit el cost. Sercensa se cenyeix estrictament a la normativa governamental en la matèria.

Segons les fonts consultades, el malestar i la indignació és més que evident. Però Sercensa ho tindria molt clar, perquè és el que fixa la legislació i se segueixen els mateixos paràmetres que qualsevol altra empresa del sector. Els inquilins han d’assumir els 50 euros que costa l’elaboració del butlletí sobre les condicions tècniques i, després, 225 euros més que s’han d’abonar directament a Sercensa pel comptador. Per contra, segons les fonts, quan els arrendataris que pagaran ara en global 275 euros, en el moment que es donin de baixa sols recuperaran 80 euros.

En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que és clarament desproporcionat i, en certa manera, abusiu. Per això, segons els consultats, no es descarta que es pugui arribar a organitzar algun grup de residents al Pas, que visquin de lloguer, i que demanin a Sercensa que es repensi la mesura o que, almenys, el pagament que s’hagi de fer ara es retorni com una mena de dipòsit en deixar el pis o a la finalització del contracte.

Comentaris (3)

Trending