Malestar de gestors immobiliaris amb el comú d’Encamp pel format de la concessió dels pisos del Pas

Els professionals del sector lamenten que el concurs s’hagi obert a totes les empreses terciàries i que s’imposin unes condicions “draconianes” que en realitat limiten la participació en el concurs

Neguit demòcrata per l\'informe del Tribunal de Comptes sobre els pisos socials del Pas i l\'ombra del \'cas 3%\'
Neguit demòcrata per l\'informe del Tribunal de Comptes sobre els pisos socials del Pas i l\'ombra del \'cas 3%\'
Les condicions establertes pel comú d’Encamp per tal de treure en concessió la gestió dels pisos socials del Pas de la Casa enerven el sector immobiliari. Com a mínim una part. Consideren que s’han establert clàusules draconianes i lamenten el que consideren que és una il·legalitat, permeten a empreses que no són expertes en la gestió d’immobles poder participar de l’esmentat concurs.

La primera qüestió que els professionals de la gestió d’immobles no veuen gens clara és que qualsevol empresa del sector terciari pugui presentar-se al concurs per assumir la concessió dels pisos de titularitat pública en la promoció de Gevivasa. Creuen que aquest paràmetre no respecta la llei atès que la gestió d’immobles hauria de correspondre, només, a professionals del sector.

A més, asseguren les fonts, que establint un preu màxim de lloguer i fixant altres condicions -com el nombre de persones que poden allotjar-se a cada habitatge o l’obligació de moblar els pisos o el fet d’haver de satisfer l’energia- comporta que hi pugui haver un interès molt limitat per intentar obtenir l’esmentada concessió. Així, segons les fonts, sols grups hotelers o les estacions d’esquí -Saetde probablement en aquest cas- podrien tenir interès en optar a la gestió dels immobles, i acabar rellogant els habitatges als seus propis treballadors temporers a raó de 200 o 250 euros per habitació.

Les fonts consultades han assegurat que “es pot tractar d’un negoci rodó per a determinades empreses, que acabaran resolent un problema que realment tenen i que realment és greu i, alhora, en trauran un rendiment econòmic”. Saetde, per exemple, fa una setmana tenia una cinquantena de persones que encara no havia pogut haver ubicat. No està clar, però, o almenys les fonts consultades no han pogut confirmar si la societat que gestiona les pistes del Pas de la Casa i Grau Roig presenti oferta, però seria un dels candidats més ferms.

Comentaris

Trending