L’USd’A denunciarà a Europa les amenaces del Govern a sindicalistes

L’organització considera “pròpies de l’edat medieval” les coaccions de la ministra de Funció Pública al president del Sipaag

David Garcia, Gabriel Ubach i Lluís Anguita, a l'esquerra, en la concentració del 8-M, divendres davant de Govern, en què també hi va ser present la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega.
David Garcia, Gabriel Ubach i Lluís Anguita, a l'esquerra, en la concentració del 8-M, divendres davant de Govern, en què també hi va ser present la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega.
La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) està disposada a portar a Europa les amenaces que el Sindicat de personal de l’administració general (Sipaag) ha denunciat que ha rebut el seu president, Lluís Anguita, de la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega. El col·lectiu liderat per Gabriel Ubach considera que actuacions com les que hauria realitzat la titular ministerial són “més pròpies de l’edat medieval que d’una democràcia moderna” i lamenten que “no és la primera vegada” que “el Govern de Demòcrates per Andorra vulnera drets sindicals”.

Ubach ha emès un comunicat en què recorda que “no per amenaçar i coaccionar es té més raó” i anuncia que l’USd’A denunciarà a la comissió executiva de la Confederació Europea de Sindicats (CES) la situació viscuda per Anguita, alhora que sol·licitarà a aquest organisme que ho elevi als organismes responsables de fer el seguiment del compliment del Principat de la Carta Social Europea. Alhora, “esperem unes disculpes de part del Govern de DA per tal nefasta actuació”.

La comunicació de l’USd’A reclama “un canvi radical en la manera de fer i de comportar-se del Govern d’Andorra amb els sindicats i el seus legítims representants. Volem una societat democràtica i no un país feudal. Volem un país per viure i no només per treballar”, afegeix la denúncia de l’organització sindical, que recorda que “el propi ministre portaveu ha hagut d’admetre que no fan les coses tan bé com caldria”.

Ubach, que recorda que no és la primera vegada que el Govern “menysprea” els sindicats de l’administració i fa cas omís al diàleg i al consens, es demana “com pot ser que un ministre que és funcionari en excedència pugui qüestionar que un sindicalista està polítitzat?” I hi afegeix: “El pròxim pas quin serà? El garrot vil o la foguera com en els temps de la caça de bruixes? És vergonyós i innoble una actuació de tal magnitud en els nostres temps”.

 

-

Relacionat

El Sipaag denuncia la ‘persecució’ que està patint el seu president

Comentaris (1)

Trending