El Sipaag denuncia la ‘persecució’ que està patint el seu president

La ministra i el secretari d’Estat de Funció Pública haurien ‘parat una trampa’ a Lluís Anguita per retreure-li “de males maneres” i “fora de lloc” que el sindicat estigui alertant de privatitzacions

-
-
Els dirigents del sindicat del personal de l’administració general (Sipaag) i alguns dels seus afiliats que estaven al corrent de la situació treuen foc pels queixals amb els darrers ‘moviments’ de la ministra de Funció Pública. El president del col·lectiu, Lluís Anguita, estaria sent víctima d’un ‘placatge’ “fora de lloc” per part de la titular ministerial en funcions, Eva Descarrega, que estaria molt molesta, especialment, amb els avisos que ha llançat el Sipaag en relació a possibles privatitzacions de serveis i departaments públics.

Descarrega i el secretari d’Estat, Toni Rodríguez, haurien convocat la setmana passada Anguita al despatx en hores de feina. El sindicalista va pensar que es tractava d’una qüestió estrictament laboral i va acudir a la cita sense preveure el xàfec que li cauria. Les suposades “pressions”, tal com ha avançat ‘El Periòdic’, que exercirien sobre ell, tot qüestionant no ja la seva tasca al capdavant del Sipaag sinó la seva activitat professional (és xofer), una qüestió molt més greu. “Insinuaven o més que això que jo m’hauria aprofitat de la meva feina per dur a terme després l’activitat sindical. I això és una falta molt greu, podria anar al carrer”, ha reconegut aquest dilluns Anguita que ha demanat que “cadascú tregui la seva conclusió. No sé si és pressió, amenaça, coaccions o abús de poder”. Com ell mateix, altres funcionaris han confirmat el “comportament i tarannà de la ministra, molt fora de lloc”. Si sempre ha estat així, els darrers mesos més encara, amb contínues relliscades i sortides fora de to.

El punt de partida de la cita a Anguita va ser el fet que el Sipaag denunciés que s’havia convocat un edicte per a una plaça de protocol i que mentre l’edicte havia estat ja publicat, el plec de bases no s’havia fet públic. “Em deien que si som un mentiders i que ella ha de sortir a defensar la seva gent. Que és la primera que és funcionària (en excedència).” Anguita ha deixat que no té res a veure una cosa amb l’altra i que el Sipaag i la immensa majoria de funcionaris són conscients que a Funció Pública “van desbordats”. “És una situació que es podia preveure quan van anunciar que sortirien dos-cents edictes quan només hi ha dues persones que se n’encarreguen”.

El malestar de bona part del funcionariat amb Eva Descarrega, darrerament amb contínues relliscades i sortides de to, és més que evident

Sia com vulgui, el to de la ministra va anar pujant (“i jo tampoc em vaig quedar curt”, remarca el sindicalista funcionari recordant, a més, que ja el seu to de veu és molt greu) i van retreure a Anguita el fet que el Sipaag estigués alertant de possibles privatitzacions a l’administració. “Em va explicar que hi havia molta gent que l’havia anat a veure per aquesta qüestió. Pots comptar si hi ha gaire gent que l’ha anat a veure si molts funcionaris el que li tenen és por”. Després de retreure-li les suposades mentides, va venir el nucli central de tot plegat. “Em van demanar d’on treia la informació”, explica Anguita, que hi afegeix que això volia dir, clarament, que tan errat no va el sindicat.

L’element greu, però, és la insinuació més que evident que se li feia. “Que si ho treia del que sentia dins el cotxe”. Va ser en aquell moment quan “vaig dir que fins aquí havíem arribat”. Estaven qüestionant la seva professionalitat quan “està més que demostrat que la boca la tinc més que tancada”. Igual com d’altres funcionaris, Anguita lamenta les maneres de fer. Altres fonts han lamentat “la bona fe” del sindicalista, que “hauria d’haver previst una situació com aquesta i gravar la conversa” perquè així “avui estaríem en un altre escenari” i potser “la ministra tindria problemes molt més greus, però d’una altra mena”.

Anguita l’únic que ha lamentat en aquest sentit és que no se li anunciés, quan se’l va citar, que es pretenia tractar de qüestions sindicals, perquè “en aquests casos, sempre hi acudim com a mínim dues persones”. Malgrat que el que inicialment va ser una conversa com a “president del Sipaag” va derivar, en paraules del sindicalista, en un atac personal. El malestar dels funcionaris en relació amb Descarrega és cada dia que passa major, segons que han confirmat diverses fonts.

Comentaris (10)

Trending