L’oposició d’Escaldes fa enfadar la cònsol denunciant les filtracions d’aigua que malmeten Caldea

La minoria socialdemòcrata demana que es facin d’una vegada els estudis necessaris per posar remei a unes “imperfeccions” que els liberals també veuen; per a la majoria demòcrata no és urgent

-
-
Les crítiques de l’oposició, especialment de la minoria socialdemòcrata, sobre l’estat de conservació de diversos espais de l’edifici de Caldea, especialment per la problemàtica de les filtracions d’aigua, ha fet treure els colors a la cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, que creu que no n’hi ha per tant ni tampoc és tan urgent una actuació que implicaria una inversió d’entre 3 i 4 milions. La consellers del PS, Cèlia Vendrell, ha comminat la majoria demòcrata a fer els estudis pertinents veient que “està plovent dins de les instal·lacions de Caldea”.

Les crítiques de Vendrell a la situació que presenten molts dels espais de Caldea s’han donat en el marc de l’aprovació, en sessió de consell de comú, dels preus públics del rocòdrom que s’està instal·lat a Fiter i Rossell, i que fins ara estava en un dels locals del termolúdic afectat, justament, per les filtracions d’aigua. Aquesta circumstància sí que ha estat acceptada discretament per alguns integrants de la majoria comunal (formalment la justificació és la de guanyar més espai), tot i que la cònsol ha negat que la situació sigui tan greu, per la qual cosa no urgeix una actuació que, a més a més, ha recordat Marín, hauria de dur a terme la Semtee.

La problemàtica fa temps que dura, i en opinió de Vendrell, ara la qüestió ja passa de taca d’oli. Per la qual cosa no es pot seguir deixant "passar el temps” i, en canvi, "s'ha d'agafar el toro per les banyes" i establir un pressupost per acabar amb les "filtracions d'aigua" que pateix tot l'edifici de Caldea. Així s'ha manifestat la consellera socialdemòcrata, Cèlia Vendrell, en el consell de comú d'Escaldes-Engordany d'aquest dilluns al matí. La consellera socialdemòcrata ha assegurat que la corporació ha de llogar els locals que té en la seva propietat a preus inferiors als de mercat -fet que la majoria ha negat-, i que hi ha hagut vehicles que han quedat tacats de pintura per les goteres que hi ha al pàrquing.

La consellera del PS ha demanat actuacions immediates a la corporació, començant per un estudi que determini què s'ha de fer i quan pot costar. El conseller liberal, Marc Magallón, s'ha adherit a la demanda. Ha exposat que es tracta d'un edifici amb molts metres quadrats de vidre, en què les juntes es dilaten pel canvi de temperatura entre l'hivern i l'estiu. És llavors quan apareixen les filtracions. "Corporació rere corporació van posposant el moment de ser saldats" per una inversió que creu necessària, ha opinat. Perquè, tot i no ser un problema estructural, ha exposat el conseller, es va malmetent la imatge de Caldea.

Magallón ha reconegut que no és una problemàtica fàcil de resoldre perquè estaríem parlant de milions d'euros d'inversió. Concretament, d'entre 3 i 4 milions d'euros, ha xifrat la cònsol major, Trini Marín. En qualsevol cas, al parer de l'actual majoria comunal, no és un tema urgent i discrepen amb el posicionament que s'ha d'actuar ja. "Sembla que estigui caient aigua per tot arreu", ha lamentat Marín, però "Caldea està bé", ha defensat. Marín ha explicat que cada any es fan inversions perquè hi ha actuacions a fer, tenint en compte que l'edifici té més de 25 anys.

Comentaris (2)

Trending