L’oposició d’Encamp denuncia martingales del cònsol per justificar una adjudicació a dit

PS i Liberals denuncien que va ser l’empresa privada qui va fer la proposta del pla de dinamització comercial i després es va muntar tot un procediment per poder fer la contractació

Els quatre consellers a la plaça dels Arínsols, durant la compareixença.
Els quatre consellers a la plaça dels Arínsols, durant la compareixença.
L'oposició comunal d'Encamp treu foc pels queixals amb l'adjudicació directa acordada per la majoria demòcrata de l'elaboració del pla de dinamització comercial. Ja van demanar que s'anul·lés la contractació. I ara, com més informació del procediment tenen, més clar queda que tot va ser un muntatge. Els consellers de la minoria, que han hagut de comparèixer al carrer, han tornat a insistir en el fet que l’encàrrec directe a Intueri Consulting és il·legal i que és necessari que es deixi sense efecte.

L’adjudicació suposadament il·legal acordada per la junta de govern demòcrata del comú d’Encamp va ser tot un “tinglado”, una “teatralització”. Una martingala en tota regla que el cònsol, Jordi Torres Arauz, suposadament hauria maquinat per poder donar a dit l’elaboració del pla de dinamització comercial de la parròquia a Maria Segarra, l’ànima de l’empresa Intueri Consulting, una firma que està de moda entre l’administració andorrana i, especialment, a Andorra Turisme. Així ho han denunciat els quatre consellers de la minoria, que han posat de relleu que es va muntar tot un procediment per justificar una adjudicació que estava prèviament decidida. 

Els quatre consellers, que han hagut de fer una compareixença a la plaça dels Arínsols, just davant la porta del comú, perquè el cònsol els va negar l’ús de la sala de premsa en considerar que allí no s’hi poden dur a terme actes de naturalesa política, han posat de relleu que ara han descobert que va ser Intueri Consulting qui va enviar a la corporació una proposta de pla i un pressupost ja al 27 d’octubre. Però aquesta data no consta mai ni a les actes de la junta de govern ni a l’informe d’adjudicació. 

Perquè el cònsol hauria maniobrat per fer creure que el que era una proposta privada d’una empresa concreta semblés una iniciativa, en aquest cas, de la comissió comunal d’Administració, Reactivació Econòmica i Finances. Aquest ens va acordar el 6 de desembre la necessitat d’elaborar un pla de dinamització econòmica que va derivar en tot un procés que va acabar, el 28 de desembre, com a bona innocentada, amb l’aprovació per part de la junta de govern de l’adjudicació directe per un muntant gens menyspreable i que supera el límits legals previstos de 46.732,40 euros.

Els consellers de PS I Joan Sans i Pere Marsenyach i els d’Ld’A I Jordi Troguet i Maribel Lafoz han reclamat novament que es deixi sense efecte l’adjudicació, que s’anul·li, veient tot com ha anat. Lafoz ha explicat que “volem pensar que és una irregularitat administrativa”. Però Sans no ha volgut ser tan ‘innocent’ i ha anat una mica més enllà per assegurar que tot plegat és “una manera de buscar arguments per justificar de forma injustificada que s’havia d’adjudicar tant sí com no a aquesta empresa”.

Comentaris

Trending