L’operari que va intentar apunyalar el seu patró ja havia protagonitzat un incident similar a la Seu fa unes setmanes

L’home, detingut juntament amb un company de feina després d’intentar clavar una navalla a un empresari del sector de la construcció, s’havia de presentar cada dilluns davant el jutjat urgellenc

Jutjats de la Seu, on els darrers dilluns s'ha hagut de presentar l'ara detingut.
Jutjats de la Seu, on els darrers dilluns s'ha hagut de presentar l'ara detingut.
L’operari del sector de la construcció que va intentar clavar una navalla al seu patró ja havia protagonitzat fa aproximadament un mes una acció similar a la Seu d’Urgell. Així ho hauria al·legat la víctima en un complement de denúncia realitzat davant la policia hores abans que l’acusat passi a disposició judicial juntament amb l’altre detingut, que estaria acusat d’encobriment atès que va intentar desfer-se del ganivet desplegable i amagar-lo. I mirava de fer creure als agents intervinents que en cap moment no s’havia emprat cap arma en l’agressió.

En la denúncia formulada per l’empresari es deixaria clar que en l’incident ocorregut a la Seu, on també haurien participat dos familiars directes de l’ara detingut, també s’havia emprat una navalla, amb la qual cosa, l’actitud, el comportament i la manera de fer de l’agressor no seria una cosa aïllada ni fruit d’un moment d’ira si no una manera de fer per resoldre suposats problemes. L’empresari, segons diverses fonts, no hauria negat en cap moment que hi havia diferències laborals amb els treballadors. Però res a veure amb havers salarials.

Segons les fonts consultades, un grup de quatre operaris entre els quals hi hauria els dos detinguts haurien estat contractats per l’empresa de forma extraordinària a la plantilla que té fixa per poder respondre a tots els encàrrecs de feina que té l’empresa en qüestió. L’empresari hauria obert els darrers dies diverses incidències contra alguns dels peons per incompliment de l’horari laboral, atès que en més d’una ocasió, sempre en aquest segons fonts properes a l’empresa, es presentaven tard a treballar. De fet, hauria estat el cas aquest mateix dimecres, just abans que succeís la batussa a l’aparcament Giberga de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella.

Malgrat que la policia ha imputat d’entrada als dos detinguts un delicte contra la integritat física, un dels quals en grau d’encobriment, no es descarta que es pugui elevar la tipificació a un intent d’homicidi (o fins i tot d’assassinat) en funció dels elements que arribin a la taula del batlle de guàrdia. L’home va abalançar-se contra l’empresari amb suposada intenció de punxar-lo. Va ser la reacció de la víctima qui va aconseguir driblar l’atac però, això sí, acosta de sofrir un tall a la mà. A més, hauria rebut diversos cops.

Segons fonts consultades, l’agressor, des que va protagonitzar l’anterior episodi violent a la Seu, s’hauria estat presentant cada dilluns davant el jutjat de la capital de l’Alt Urgell per complir amb la mesura imposada pel jutge corresponent. El segon detingut també té antecedents penals encara que l’origen dels mateixos no ha transcendit. Sí, però, que està en llibertat condicional i que durant un temps ha hagut d’anar a dormir a la presó, fet que comporta que sigui molt més fàcil que ara la Batllia li revoqui l’alliberament provisional i l’enviï novament cap a la Comella.

Etiquetes

Imatge de l'aparcament Giberga, entre l'avinguda Santa Coloma i el carrer Prada Motxilla d'Andorra la Vella, en les immediacions del qual haurien succeït els fets.

Relacionat

Detinguts dos operaris de la construcció després d’atacar el seu patró amb una navalla

Comentaris

Trending