Detinguts dos operaris de la construcció després d’atacar el seu patró amb una navalla

Un dels treballadors hauria intentat ‘punxar’ l’empresari amb un ganivet desplegable i l’altre l’ha pretès encobrir quan la policia ha fet acte de presència a l’aparcament Giberga, lloc dels fets

Imatge de l'aparcament Giberga, entre l'avinguda Santa Coloma i el carrer Prada Motxilla d'Andorra la Vella, en les immediacions del qual haurien succeït els fets.
Imatge de l'aparcament Giberga, entre l'avinguda Santa Coloma i el carrer Prada Motxilla d'Andorra la Vella, en les immediacions del qual haurien succeït els fets.
La policia ha detingut aquest matí dos operaris del sector de la construcció per participar, l’un de forma directa i l’altre en grau d’encobridor, en l’atac contra el patró de l’empresa per la qual prestaven, almenys fins avui, serveis. L’agressor principal s’ha abalançat contra l’agredit amb una navalla de notables dimensions. Els fets han succeït en les immediacions d’un aparcament comunal de l’avinguda Santa Coloma, a Andorra la Vella, molt a prop de l’edifici on tots tres participen en la remodelació de la façana d’un immoble.

Els arrestos s’haurien produït pels volts de les 9 del matí, arran de la batussa que hi hauria hagut una estona abans al pàrquing Giberga de la capital. La policia dóna per fet que l’enfrontament, per dir-ho d’alguna manera, tindria el seu origen en diferències laborals. Altres fonts han reconegut que sempre hi ha certes tibantors però que no hi hauria res especialment significatiu i encara menys que pogués donar com a resultat una agressió que de moment està qualificat com un delicte contra la integritat física però que no es pot descartar que s’acabi considerant com un intent d’homicidi.

L’atac ha tingut lloc poc abans de les 9 del matí a prop de l’edifici on els tres implicats estaven treballant en la remodelació de la façana 

Sia com vulgui, fonts coneixedores dels fets han explicat que l’empresari en qüestió, que més enllà de patró, en tractar-se d’una petita constructora, també forma part de la colla d’operaris pràcticament com la resta, hauria trucat a un dels treballadors en veure que ja passava una estona de l’hora d’inici de la jornada laboral i ni aquell treballador ni un altre company no havien acudit encara a l’immoble que estan reformant. Les fonts consultades sí han reconegut que no era la primera vegada que hi havia retards en l’arribada a la feina i que l’empresa havia hagut de dur a terme algunes advertències per escrit.

El treballador hauria respost que estava arribant i que tot just era al cotxe, en un aparcament al costat de l’edifici en obres -s’hi estava col·locant una façana tèrmica- que dóna tant a l’avinguda Santa Coloma com al carrer Prada Motxilla agafant “una coseta”. El patró hauria sospitat i acompanyat de l’encarregat d’obra hauria decidit personar-se ell mateix en la zona on teòricament hi havia estacionat el vehicle. Un cop allí, ha resultat que els dos operaris que anaven tard eren dins l’automòbil. 

L’agredit, suposadament, només s’hauria defensat i en intentar prendre l’arma a l’agressor s’ha fet un tall a la mà a banda de rebre diversos cops

Tot seguit, un d’ells hauria propinat un parell de cops de puny al patró abans de brandar una arma blanca, una navalla plegable de notables dimensions i que tindria una fulla de doble format, llisa per una banda, i de serra per l’altra cantó. El suposat agressor hauria fet l’intent de voler clavar el ganivet, sense aconseguir-ho sortosament. L’atacat, segons alguns testimonis, hauria respost només per defensar-se. I en l’intent d’agafar el ganivet a l’agressor s’hauria fet un tall a la mà que hauria necessitat punts de sutura. L’arma hauria caigut al terra i l’agredit s’hi hauria llançat al damunt per evitar que l’atacant pogués agafar el ganivet.

Mentre l’agressor continuava colpejant el patró sense que el segon operari que era al cotxe no participés en la batussa, ja hauria estat advertida la policia. Abans que arribessin els agents, i per evitar mals majors, mentre continuava rebent cops, l’agredit hauria donat la navalla al segon operari amb la intenció de treure de l’indret de la batussa un element de màxima perillositat. En aquestes circumstàncies ha arribat la patrulla policial. L’agressor hauria estat detingut d’immediat mentre l’agredit advertia que s’havia emprat una navalla.

El segon arrestat, amb antecedents i en llibertat condicional per altres fets, no ha participat directament en l’agressió però ha intentat fer ‘desaparèixer' la navalla

El segon operari, però, hauria negat que en el marc de l’incident s’hagués usat cap ganivet. Davant l’atònita reacció de l’atacat, els agents haurien fet una petita recerca en les immediacions de l’aparcament i en una zona plena de vegetació s’hauria trobat l’arma. Per aquesta circumstància s’ha detingut el segon operari. Per encobriment. Es dóna la circumstància que aquest home estaria en llibertat condicional per un altre fet. I que fins no fa pas massa, havia d’anar a passar les nits al centre penitenciari. D’aquesta manera és molt probable que una vegada passi a disposició judicial, el batlle de guàrdia el torni a la presó de cop.

Si el jutge considera que hi ha suficients elements per acusar l’agressor principal d’intent d’homicidi, també és molt probable que en dicti el seu empresonament. L’empresari afectat ha presentat formalment una denúncia contra els dos homes detinguts i hauria fet constar que l’agressor hauria emprat la navalla amb la ferma voluntat de punxar-lo a l’alçada de l’estómac. Posteriorment, segons les fonts consultades, el ferit hauria acudit a l’hospital per fer-se el pertinent reconeixement forense. L’home -els tres involucrats estarien situats en la franja d’edat que va dels 35 als 45 anys aproximadament-, a part del tall en la mà, presentaria contusions i hematomes en diverses parts del cos.

Comentaris

Trending