L’oficialització de la copropietària d’Arch Led com a cònsol de Bèlgica indigna extreballadors i creditors

Endy Kinif agafa el relleu del desaparegut Marc Ostoja-Kuczynski en el càrrec honorari, mentre l’empresa que lidera, almenys al Principat, continua fent aigües i deixant un reguer de deutes

-
-
Fa gairebé un any que s’havia anunciat que Endy Kinif, copropietària juntament amb el seu marit de l’empresa Llum Creativa, que es dedica a la fabricació de pantalles de LED de la marca Arch, esdevenia cònsol honorària de Bèlgica. No ha estat fins ara, però, que s’ha oficialitzat públicament el nomenament. I dita oficialització, en presència del cap de Govern, Xavier Espot, i de la ministra d’Exteriors, Maria Ubach, ha indignat un bon nombre d’extreballadors i, sobretot, de creditors, entre els quals hi ha alguns dels antics empleats.

Kinif substitueix el desaparegut Marc Ostoja-Kucynski en el càrrec honorífic. “Es tracta de fer un rentat d’imatge”, afirmen extreballadors que coneixen prou bé la importància que la cònsol formal i el seu marit donen a les aparences. Esponsoritzen pilots de motos, es relacionen amb gent d’alt nivell, però almenys al Principat -una altra cosa són els negocis que puguin tenir en altres indrets-, Arch Led continua sense redreçar el rumb.

A la Batllia hi continuen diversos plets, molts per deixar a deure salaris i liquidacions a treballadors que al final van abandonar el vaixell. També proveïdors o clients a qui no se’ls ha lliurat mai el producte o el que se’ls va entregar ha estat deficient. Arch Led, que també és conegut per alguns dels saigs del país, que han d’embargar o tenen deutes per cobrar, continua mantenint una mínima activitat a la carretera de la Comella. Actualment, segons han explicat algunes fonts, només hi restarien sis treballadors comptant-hi els dos propietaris. I alguns d’ells fa alguns mesos que no perceben els salaris. Com sempre, estan pendents del següent encàrrec per percebre-ho tot.

Comentaris (5)

Trending