L'obscurantisme de la FAE porta el PS a voler saber com controla el Govern la situació financera de les federacions esportives

El conseller socialdemòcrata Pere López demana a l’executiu quin són els protocols que segueix per poder garantir el bon ús que les organitzacions esportives fan de les subvencions públiques

-
-

El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén saber què passa a la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). Ho  fa de forma indirecta i a través d’una demanda d’informació tramitada per via parlamentària. La petició és més genèrica que no pas la FAE. En concret, el conseller general i líder parlamentari socialdemòcrata Pere López demana pels controls que fa el Govern a les federacions esportives i per la situació financera de les mateixes. 

López vol saber com fa Govern el control financer per garantir un bon ús de les subvencions que s’atorguen a les federacions i altres entitats esportives. La FAE és qui més diners rep del departament d’Esports, més de 800.000 euros. Per això, el parlamentari del PS ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol accedir als protocols que s’empren per fer aquest seguiment, dades que, al seu entendre, poden ser importants de cara al treball que s’ha de fer amb el projecte de llei de l’esport, ja en mans de la comissió legislativa que l’ha d’abordar.

Fa encara no dues setmanes, l’Altaveu va publicar que hi havia una important fractura dins la federació. I que com a mínim el representant de l’Esquí Club Pas de la Casa-Grau Roig (ECPCGR) havia anunciat que deixaria d’assistir a les reunions de la junta directiva de la federació per dos motius fonamentals: pel cofoisme que mostren els seus dirigents en relació amb els resultats obtinguts pels corredors i per l’obscurantisme vinculat a l’economia de l’entitat. Fa dues setmanes la FAE no tenia el pressupost per al 2018 aprovat ni es permet als clubs fer un seguiment pressupostari acurat i fidedigne. De fet, altres fonts han assegurat que la federació suporta un forat més que notable.

Pere López no es refereix pas obertament a aquest cas. Però en el rerefons de la seva demanda hi planeja clarament. En l’escrit tramitat aquest dimarts a Sindicatura, el parlamentari socialdemòcrata demanda, en primer lloc, que se li faci arribar “els protocols amb els quals Govern realitzar el control financer sobre les entitats i federacions esportives que perceben subvencions”, així com “les instruccions o criteris que se’ls demana per fer aquest seguiment”. En segon terme, López sol·licita “els criteris (...) sota els quals es realitzen auditories” als beneficiaris dels ajuts i, si existeixen, “els protocols i la documentació que es demana a aquelles (…) que percebin subvencions més elevades”.

El conseller general també vol saber si en els darrers anys s’ha produït algun bloqueig en la transferència dels ajuts per incompliment dels requeriments legals. Si és així, demana que se li faci arribar “l’expedient complet del cas així com la solució finalment acordada”. López també sol·licita la “relació de les entitats i federacions que, el dia d’avui, han presentat els seus tancaments sobre l’exercici 2017, així com aquelles que no han fet fins ara” i també una llista d’aquelles que “tinguin un deute bancari més enllà del destinat al funcionament normal”

López ha argumentat la presentació de la demanda d’informació tot recordant que “està a tràmit parlamentari la nova llei de l’esport”. Segons ha apuntat, la documentació sol·licitada pot aportar “una informació important” de cara al treball del text en comissió, especialment per “poder conèixer de quina manera es controlen aquestes subvencions”.

Etiquetes

-

Relacionat

Fractura a la Federació d’esquí per l’opacitat econòmica i l’excés de cofoisme
-

Relacionat

‘Pepi’ Pintat serà el nou president de la FAE… si no hi ha sorpreses de darrera hora

Comentaris

Trending