Fractura a la Federació d’esquí per l’opacitat econòmica i l’excés de cofoisme

La darrera reunió de la junta directiva de la FAE va evidenciar el malestar i la tensió interna i com a mínim el representant de Pas-Grau va abandonar en protesta per l’actitud de Coma i companyia

-
-
El final del ‘mandat Coma’ al capdavant de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) no està sent gens fàcil. Més aviat tot el contrari. Ara mateix hi ha una fractura interna en la junta l’abast de la qual no es pot acabar de calibrar però que té un motiu clar: l’excessiu i injustificat cofoisme dels màxims òrgans de representació d’una de les entitats sòcioesportives més importants del país i, sobretot, la manca de transparència econòmica.

A encara no un mes de la celebració de les eleccions que, teòricament, haurien d’avalar una candidatura continuista per agafar el comandament de la federació, aquesta setmana s’ha evidenciat una mica més la tensió interna i el malestar que tenen alguns clubs que integren el col·lectiu amb la manera de fer dels rectors de la FAE. Des de diferents sectors del món de l’esquí andorrà es lamenta que els principals responsables de la junta abracin quotes de protagonisme i grans esdeveniments i hagin abandonat la base, la formació de veritat.

L’últim capítol de tensió s’hauria viscut aquest dimarts, durant una reunió de la junta de la FAE. Segons fonts properes a assistents a la trobada, el representant de l’Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig (ECPCGR) hauria abandonat la reunió anunciant que no hi tornarà fins que la direcció de la federació no toqui de peus a terra i no sigui transparent amb els aspectes econòmics, que segons les fonts s’estarien ocultant. A més, els laments també anirien en el sentit que s’estan fent balanços grandiloqüents i totalment subjectius.

Que la direcció de l’entitat trobi un èxit que 17 dels 23 corredors no hagin assolit els objectius inicialment fixats es considera, per un sector de l'esquí del país, fora de lloc i agosarat

En la reunió de dimarts s’havien de valorar la temporada que han fet tant els equips de la FAE com els de tecnificació i alguns dels presents estarien del tot en desacord amb els missatges i el balanç que fa la direcció de la federació. Alhora, també es considera que les previsions que es fan per a la propera temporada són del tot incomplertes i, alhora, molt poc veraces. El representant de l’ECPCGR, com a mínim, hauria estat molt contundent en aquest sentit.

Les fonts consultades han assegurat que hi ha tot un corrent, un sector de l’esquí, que troba que de cap manera es pot considerar, com ho ha fet Albert Coma i el seu equip de confiança, d’èxit la temporada recentment acabada quan 17 dels corredors o corredores dels 23 que hi ha no han complert els objectius fixats. I quan onze d’aquests 23 pleguen quan finalitzi el curs. On alguns hi veuen èxit altres hi troben agosarament i reclamen un estudi aprofundit sobre la feina realitzada.

I hi ha un altre element que preocupa i molt. La informació totalment parcial i altament incompleta a nivell econòmic. Algunes fonts han arribat a assegurar que “hi ha un forat” que per ara ningú no pot quantificar. En tot cas, en la reunió de dimarts s’hauria negat la informació econòmica completa sol·licitada i, d’aquesta manera, els més crítics amb la gestió que lidera Coma consideren que la viabilitat tant econòmica com esporta de la temporada vinent pot estar compromesa, alhora que fa impossible entendre el que es considera un “desgavell esportiu” viscut aquest darrer hivern.

Hores d’ara la federació encara no té el pressupost per al 2018 formalment aprovat i els clubs no tenen accés a cap mena de seguiment pressupostari

Les fonts consultades han remarcat també que a dia d’avui, la junta de la FAE encara no ha aprovat el pressupost per aquest 2018 i que els representants dels clubs dins de la junta federativa no tenen cap mena d’informació sobre el seguiment pressupostari, un fet que fa créixer més encara els dubtes sobre l’estat real de la caixa de la federació i abona, més si cap, la teoria que els números es pinten en vermell. Però Coma i companyia no ho voldrien admetre per diferents qüestions que ara mateix serien possibles d’esbrinar.

Les eleccions per a la renovació del nucli dur de la junta s’haurien de celebrar el 27 de juny. En principi, només hi ha una candidatura que concorrerà als comicis, la liderada per Josep ‘Pepi’ Pintat. Pintat genera força consens, està ben vist i es considera que obriria portes a nivell financer. Albert Coma, però, malgrat assegurar que després d’anys de comandar la FAE necessitava un relleu es quedaria fiscalitzant la gestió des de la vicepresidència. Es preveu que sigui el número dos de Pintat Mas.

-

Relacionat

‘Pepi’ Pintat serà el nou president de la FAE… si no hi ha sorpreses de darrera hora

Comentaris (2)

Trending