L'obertura d'un expedient a Marina culmina un llarg procés de queixes i conflictes a l'Àrea de Llengua Catalana

La seva manera de fer i el tracte amb el personal han generat diverses polèmiques

Comentaris

-
-

L’obertura d’un expedient al cap d’àrea de Llengua Catalana del ministeri de Cultura, Joan Ramon Marina, culmina un llarg procés de queixes i conflictes. La manera de fer de Marina i el tracte amb el personal han generat unes polèmiques que s’han accentuat els darrers mesos. I no només amb els treballadors sinó també amb organismes externs com és el cas de la Fundació Ramon Llull.

La gota que ha fet vessar el vas ha estat la denúncia de dues treballadores que l’acusen d’haver-les amenaçat i de tractes vexatoris. Anteriorment ja s’havia produït alguna situació semblant però no havia transcendit, o almenys no hi havia una constància per escrit tot i que fa uns mesos, amb l'anterior Govern, ja va estar a punt d'iniciar-se el procés d'expedient. “És una persona amb molt rigor i exigència però sovint això deriva en mala educació i mal tracte”, explica un funcionari que ha treballat amb ell. D’altres el qualifiquen com algú obsessionat per la perfecció i que a vegades pot perdre les formes en aquesta recerca de la qualitat.

Ningú, però, no posa en qüestió la seva professionalitat i la seva qualificació tot i que les vulgui portar fins a l’extrem. Al mateix temps, tampoc no veuen un rerefons polític en l’obertura de l’expedient malgrat que Marina hagués abandonat el Partit Socialdemòcrata (PS) després de criticar que dos militants destacats acceptessin càrrec directius al Govern. Es tracta de Xavier Llovera, director de Patrimoni Cultural, i Joan Sans, de Política Lingüística i precisament el cap de Marina.

Ara, les darreres queixes s’han fet efectives a Funció Pública i Reforma de l’Administració que és qui ha avalat -que no pas obert formalment- l'expedient disciplinari. Segons el que fixa la llei, l'expedient l'instruirà el ministeri d'Educació perquè formalment Marina forma part del cos general d'Educació. Les fonts consultades han assegurat que els dos pilars fonamentals que han motivat l'obertura de l'expedient són prou greus. Tant el tracte vexatori com el fet d'amagar queixes i crítiques en el marc del Campus de la Llengua Catalana que sota l'empara de la Fundació Ramon Llull té Andorra com una de les seus i Marina part de l'organització. De fet, i en funció de com avanci la instrucció, no es pot ara per ara ni tan sols que el cas acabi tenint una derivació penal.

Sia com vulgui, segons algunes de les fonts consultades, l'afer, almenys des de l'àmbit administratiu, ha de quedar resolt amb la màxima rapidesa, si és té en compte el clima laboral que hi ha al departament amb dues de les treballadores que han denunciat el seu cap d’àrea, una plaça que es cobreix mitjançant un concurs. Ara per ara, a Joan Ramon Marina se l'ha reubicat, passant a formar part, com a mínim circumstancialment, del grup de professionals de Política Lingüística.

Joan Ramon Marina.

Relacionat

Joan Ramon Marina tanca una etapa a Govern de 28 anys a causa d’una sentència de la Batllia

Comentaris (2)

Trending