L’inquilí del pis incendiat de Sant Julià està il·localitzable

Una primera estimació xifra els danys entre 70.000 i 100.000 euros

Un agent de policia inspecciona uns dels pisos més afectats per l'incendi
Un agent de policia inspecciona uns dels pisos més afectats per l'incendi

L’inquilí del pis incendiat dilluns a Sant Julià de Lòria està il·localitzable. L’habitatge no tenia assegurança com tampoc l’edifici que va canviar de propietari fa una mica més d’un any. Una primera estimació dels danys, per part dels pèrits, estableix la quantitat entre 70.000 i 100.000 euros. Alguns dels pisos ja tenen el butlletí elèctric però encara estan sense calefacció i aigua calenta.

Els veïns han pogut entrat als seus domicilis aquest  dijous per recollir algunes pertinences ja que la previsió és que fins dissabte no puguin tornar els ocupants de cinc dels pisos.

La resta, els més afectats, encara hauran d’esperar un període més llarg perquè cal dur a terme diversos treballs. Mentrestant, s’ha confirmat que l’origen del foc va ser una paella però no s'ha pogut esbrinar massa cosa més perquè no s'ha pogut parlar amb el llogater del pis ja que no se'l troba.

Ni ell, ni el propietari de l'edifici, tenen una assegurança que és obligatòria per llei. En el pis on es va iniciar l'incendi s'havien acumulat molts objectes i estris, la qual cosa va facilitar la propagació del foc. En el cas dels altres pisos ja han passat els pèrits de les companyies asseguradores.

També ha estat afectat l'establiment que hi ha a sota, el popular bar Roses. La cuina no pot funcionar perquè no té extracció de fums. Les canalitzacions passaven per un celobert que va resultar molt afectat per l'incendi. També s’ha de muntar una bastida per poder fer els treballs de restauració de la façana i de les finestres que es van malmetre. Aquest dimecres un veí del primer pis va intentar instal·lar-se en el pis però no va ser possible.

 

Comentaris (2)

Trending