L’increment del cabal del riu fa sortir les llúdrigues dels seus amagatalls

(AMB VÍDEO) Diversos exemplars d’aquests mamífers aquàtics s’han deixat veure en un tram fluvial canalitzat al centre del país

Comentaris

-
-
L’increment del cabal de l’aigua del riu i la força que ha agafat producte de les últimes precipitacions ha fet que diversos exemplars de llúdrigues hagin sortit dels seus amagatalls i hagin tornat a la superfície per intentar remuntar el curs fluvial. Malgrat que no és del tot excepcional poder veure aquests mamífers aquàtics tampoc no és gaire habitual poder-los veure a la llum del dia. Menys encara en un grup important.

Com a mínim se n’ha pogut enxampar visualment quatre o cinc en un tram fluvial canalitzant d’Andorra la Vella, just a tocar del passeig del riu que discorre paral·lel al Parc Central de la capital. Segons les dades de què disposava Medi Ambient fa uns mesos, els especialistes d’aquest departament dedicats a seguir la fauna salvatge del país tenien comptabilitzats una dotzena d’aquests mustèlids que se senten més còmodes a l’aigua que damunt la superfície. 

La presència d’aquests animals simbolitza entre altres coses la bona qualitat fluvial. Les llúdries només són presents en indrets on l’aigua té bones prestacions naturals. Es tracta d’una espècie amenaçada i que en alguns llocs és perseguida per extingir-la.

Comentaris (2)

Trending