L’increment del 145% respecte del cost previst del pas elevat a l’Estadi Comunal deixa glaçada l’oposició

El pressupost inicial del projecte era de 200.000 euros i al final la instal·lació que ja està en servei a la CG-1 ha costat 490.000 euros justificats per les millores que s’hi han acabat implementat

-
-
El desviament pressupostari justificat des de Govern per la implementació de diverses millores no previstes en el projecte inicial del pas elevat que enllaça el voral del Lycée amb l’Estadi Comunal, per damunt de la carretera general CG-1 ha deixat estupefacte l’oposició. L’increment del cost de l’obra és del 145%. És a dir, s’ha multiplicat per dues vegades i mitja.

Quan es va posar sobre la taula la possibilitat que la ciutadania triés un projecte per dur a terme, es van pressupostar 200.000 euros per fer-lo realitat. I aquesta era la dotació que hi havia per fer el pas elevat. Al final, però, la instal·lació inaugurada amb retard aquest dimarts ha suposat un desemborsament públic de 490.000 euros. Fins i tot 60.000 euros més del que fa un temps ja calculava el ministeri d’Ordenament Territorial.

El departament que ha tutelat l’equipament -a partir, per exemple, de convenis amb el comú d’Andorra la Vella, que es farà càrrec del manteniment de la instal·lació- justifica l’increment del cost del pas elevat pel fet d’haver incorporat un ascensor al projecte o d’haver hagut de retirar el semàfor que hi havia a la zona. De fet, el projecte no hauria tingut massa sentit si no s’hagués fet cap de les dues coses que suposadament n’han fet disparar el cost juntament amb la millor del paviment. Una millora, però, que s’ha cenyit estrictament a pocs metres abans i després de pas.

Que hi hagi hagut tal desquadrament, segons que ha pogut comprovar l’Altaveu, ha suposat una notable preocupació entre diverses formacions de l’oposició parlamentària, que no entenen com pot ser que hi hagi un increment tan notable en un projecte públic. Alhora, s’ha lamentat que un un projecte d’aquestes característiques, inclòs al pressupost de l’Estat i, per tant, votat al Consell General, no hagi valgut perquè es convidés a la inauguració parlamentaris o representants d’altres forces polítiques.

Comentaris (4)

Trending