L’incendi a l’antic hotel Cassany no ha causat grans danys materials

(Amb vídeo) Les flames van afectar únicament un petit magatzem de material que dona a un celobert i el fet que el fum es veiés de seguida va permetre els bombers atacar-les “en una fase inicial”

-
-

L’alerta ràpida i el fet de poder atacar el foc quan encara estava en una “fase molt inicial” va ser clau per poder controlar amb velocitat l’incendi declarat aquest divendres al vespre al Somriu Hotel City M28, l’antic hotel Cassany, a l’avinguda Meritxell. Les flames van afectar únicament un petit magatzem de material i no van generar excessius danys materials, però les fonts consultades sí que admeten que el fet de poder actuar d’hora va evitar el que podria haver estat una situació compromesa.

Cap a dos quarts de dotze de la nit, el cos d’extinció va donar per finalitzada la intervenció. Hi havia participat inicialment tres vehicles -un camió escala, un camió bomba i el de comandament- i vuit efectius, que després van rebre el suport dels bombers que es van incorporar al nou torn. El foc va originar-se en un petit magatzem, gairebé un traster de tot just uns sis metres quadrats, on es guardava diferent material, com ara rotllos de paper de vàter, peces de sabó o roba. És a dir, objectes molt inflamables.

Un fet clau va ser que l’habitació dona al celobert i això va fer que el fum sortís per allà, fet que va alertar als veïns de la zona. També ho va veure de seguida una patrulla de policia que circulava per l’avinguda Meritxell. Per tant, l’avís als bombers va ser ràpid i el cos es va mobilitzar de seguida.

Això va permetre, expliquen les fonts del departament consultades, atacar les flames quan encara estaven “en una fase inicial”. L’actuació va permetre controlar-les ràpidament i evitar que poguessin afectar altres dependències de l’hotel, que es troba tancat a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, o a l’edifici Aconcagua. De danys materials hi va haver, però relativament pocs “pel que podia haver estat”. El celobert, de fet, també va permetre conduir la calor de l’incendi cap a l’exterior.

Sobre les causes del succés, els bombers no tenen cap teoria però fonts del cos de policia han explicat a Altaveu que no es preveu obrir cap investigació perquè no s’ha detectat “indicis de criminalitat”. No es va trobar “res d’estrany”. Per tant, seran els pèrits de l’asseguradora de l’hotel els qui s’encarreguin, si és el cas, d’analitzar què ha passat.  

Etiquetes

Comentaris

Trending