L’INAF triga vuit mesos a validar la compravenda de préstecs hipotecaris entre Vall Banc i MoraBanc

L’operació relativa a la divisió asseguradora de l’entitat ara controlada pel fons voltor americà JC Flowers encara continua pendent d’autorització per part del supervisor

-
-
L’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) ha trigat vuit mesos en autoritzar formalment la compra d’una cartera de préstecs hipotecaris de Vall Banc per part de MoraBanc. Les dues entitats van firmar l’operació a finals del mes de novembre, en el mateix moment que tots dos bancs van acordar, també, la compravenda de les accions de la companyia asseguradora del banc que ara està a mans del fons voltor americà JC Flowers.

Després de mesos i mesos d’anàlisi, finalment l’1 d’agost es va poder escripturar la qüestió relativa a les hipoteques. Malgrat que es va fer alhora i tenen molta connexió en alguns casos els dos productes, les fonts consultades han recordat que es tracta de dues operacions diferents. Tant diferents, que l’INAF, per exemple, encara no ha autoritzat formalment la qüestió de les assegurances. El supervisor continua demanant informació per resoldre alguns serrells que no acaba de tenir clars.

Les darreres setmanes, alts responsables de les dues entitats, han estat enviant comunicacions als clients per recordar-los que l’operació que s’havia anunciat a través d’una informació del 4 de desembre passat en relació als préstecs hipotecaris passava a ser efectiva des de l’1 d’agost però amb data 27 de novembre. I es recordava novament que les condicions en virtut de les quals al seu dia s’havia establert el préstec es mantenien intactes.

Alguns dels clients de Vall Banc als quals hauria afectat l’acord, una minoria segons les fonts consultades, hauria mostrat al seu desconcert i malestar perquè atès el pacte entre les dues entitats, automàticament MoraBanc hauria obert un compte a nom del titular del préstec. Això és clar, sempre que dit titular no fos ja client del banc comprador de la cartera de préstecs hipotecaris. Alguns clients haurien mostrat la seva negativa a ser clients de l’entitat compradora.

Comentaris

Trending