Liberals estudiarà la viabilitat d'unir el centre d'Encamp amb l'entorn natural amb un giny

Comentaris

Liberals estudiarà la viabilitat d\'unir el centre d\'Encamp amb l\'entorn natural amb un giny
Liberals estudiarà la viabilitat d\'unir el centre d\'Encamp amb l\'entorn natural amb un giny

La candidatura liberal d'Encamp planteja diverses accions per intentar recuperar l'energia que la parròquia havia tingut anys enrere. I una part d'aquesta regeneració ha de venir de l'enfortiment del turisme. Un turisme focalitzat i específic que es pugui fidelitzar. Una de les iniciatives més rellevants, de més pes, serà impulsar "els estudis tècnics necessaris per tal de fer un sistema d’accés per cable, tipus telecabina, des del centre del poble d’Encamp per connectar les zones de natura aprofitables al nostre entorn”. Així ho ha explicat el cap de llista, Jordi Troguet, en l'acte de presentació de la candidatura que encapçala juntament amb Maribel Lafoz.

Aquest nou giny, d'acabar-se projectant, hauria d'incloure's en el marc del pla integral de turisme que Liberals Independents vol promoure a Encamp. En la definició d'aquest pla es convidarà a tots els sectors implicats per abordar i concretar tres grans eixos (el turisme lúdic, el familiar i el de muntanya) i en el marc del qual s’impulsarà aquelles iniciatives que siguin respectuoses amb l’entorn natural, com ara reconvertir el camí de les Pardines en una pista d’esquí de fons a l’hivern, crear un espai de reserva i contractació de guies i acompanyants de muntanya i fomentar la participació del jovent de la parròquia amb una futura sortida professional.

Les línies programàtiques en matèria de turisme ha estat un dels eixos fonamentals de la presentació de la candidatura. Troguet ha explicat que es tracta d'una llista il·lusionada i compromesa amb el projecte d’Encamp i que volen tirar endavant la seva proposta per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Malgrat que durant la campanya aniran desgranant el contingut total del programa, els integrants de la llista han explicat, per exemple, que en matèria de finances el principal objectiu de la candidatura és treballar per disposar d’unes finances comunals tractades amb respecte, seny i contenció. Una manera de gestionar les finances fonamentada en els principis d’estalvi, control de la despesa i racionalitat en els projectes, sense disminuir la qualitat en el servei. En aquest marc, aquests principis són els que  han de permetre, en els propers anys, assolir la reducció de l’endeutament comunal que tant necessita la corporació i la parròquia.

Per altra banda es destaca que es vol una administració àgil, propera al ciutadà, eficaç i eficient, a la vegada que un govern de comú coneixedor de les necessitats i els neguits del poble. Per això s’apostarà per fer un balanç de la realitat de l’administració comunal, comptant amb el seu capital humà, i s’impulsaran les accions de millora necessàries per donar el servei que es mereix el ciutadà. Es vol crear una comissió de treball entre els empresaris interessats i el comú per plantejar, estudiar i impulsar iniciatives destinades a la reactivació econòmica de la parròquia. També es vol facilitar l’accés al comú a través de les noves tecnologies, actualitzant els instruments tècnics actuals (web, xarxes socials, etc), així com afavorir i promoure les tramitacions telemàtiques, que aproparien l’administració a les llars amb la possibilitat de realitzar tràmits i gestions per Internet sense haver de desplaçar-se a casa comuna.
 

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.