Liberals ‘canviarà de nom’ en les parròquies on no es presenti coalitzat amb DA

La formació encarrega als grups locals que conformin els comitès electorals i comencin a explorar possibles aliances prioritzant que siguin amb els partits que formen Govern

Una imatge de la darrera reunió de l'executiva liberal.
Una imatge de la darrera reunió de l'executiva liberal.
Liberals d’Andorra no es presentarà formalment en cap parròquia en solitari i contra Demòcrates o Ciutadans Compromesos (CC). Si militants de la formació, amb el suport de la direcció, concorren als propers comicis comunals en llistes que no s’hagin pactat amb els socis del Govern, ho hauran de fer necessàriament sota una marca blanca o com a plataforma. Aquesta és una de les indicacions sortida de la darrera reunió de l’executiva del partit.

La formació presidida per Jordi Gallardo no vol escenificar cap enfrontament amb els socis governamentals enlloc. També és cert que malgrat que prioritzarà les aliances amb les formacions amb les quals comparteix executiu, també té clar que hores d’ara no es pot afirmar que hi hagi pacte arreu. En qualsevol cas, i segons les diverses fonts consultades, l’executiva liberal ha encarregat als seus grups parroquials que creïn els comitès electorals que hauran d’avaluar les possibles coalicions. 

D’entrada, aquelles persones que tinguin aspiracions d’esdevenir candidats no haurien de participar dels comitès electorals per tal que aquests grups de treball puguin mantenir tant com sigui possible la neutralitat. En un parell de setmanes l’executiva s’hauria de tornar a reunir per començar a donar les instruccions estratègiques i programàtiques de més calat. Per ara, només ha quedat clar que cada comitè parroquial establirà la seva política de pactes i que a nivell general es prioritzaran els acords amb els socis governamentals.

Comentaris (5)

Trending