Liberals anuncia accions legals per la ‘Martí connection’ si la fiscalia no actua d’ofici

L’executiva de la formació política acorda sol·licitar la intervenció del ministeri públic “a la vista de les preocupants informacions” relatives a les adjudicacions directes a l’empresa del germà del cap de Govern

Una roda de premsa dels actuals tres integrants del grup parlamentari liberal.
Una roda de premsa dels actuals tres integrants del grup parlamentari liberal.

Liberals d'Andorra considera necessària “la participació activa” del fiscal “per garantir la integritat dels interessos de l’Estat i per esbrinar amb total transparència” què ha passat en tot l'afer de les adjudicacions firmades pel cap de Govern, Toni Martí, en favor d'una empresa administrada pel seu germà. La formació política manté que si el ministeri públic no intervé d'ofici, haurà d'engegar les accions que consideri oportunes.

Liberals d’Andorra iniciarà accions legals amb l’objectiu que s’aclareixi la ‘Marti connection’ en el cas que la fiscalia, d’ofici, no dugui a terme la investigació escaient que permeti aclarir què va passar amb les adjudicacions firmades pel cap de Govern, Toni Martí, en favor d’una empresa de la qual la seva dona n’és sòcia testimonial i el seu germà l’administrador únic. De retruc, el parentiu familiar també s’amplia al ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca.

Segons que ha anunciat aquest dimecres la formació presidida per Jordi Gallardo, l’executiva del partit va acordar dimarts a la nit, per unanimitat, “demanar al fiscal general de l’Estat la seva participació activa en aquest afer per garantir la integritat dels interessos de l’Estat i per esbrinar, amb total transparència, l’actuació del Govern i del seu màxim responsable, en aquest preocupant afer”.

En un comunicat emès avui, Liberals explica que l’acord de demanar la intervenció es va dur a terme després de comprovar “les preocupants informacions aparegudes a la premsa, referents a les adjudicacions directes de contractes entre el Govern i familiars directes del cap de Govern sense passar pels preceptius concursos públics i, per tant, aparentment, no respectant la legalitat vigent quant a contractacions públiques, així com menystenint els drets de tots els andorrans”. “Per salvaguardar el correcte, impecable i independent funcionament de les institucions andorranes, Liberals d’Andorra demana al fiscal que actuï d’ofici i en el més breu termini possible, per conèixer si efectivament el Govern i el cap de Govern han vulnerat la llei”, continua dient el comunicat.

En cas que no hi hagi una actuació contundent i decidida del ministeri públic, la formació liberal anuncia que “considerarà la posada en marxa de les accions que cregui necessàries per a obtenir l’aclariment d’aquestes preocupants pràctiques documentades i les eventuals responsabilitats que se’n poguessin derivar, tant del cap de Govern com del mateix Govern d’Andorra”.

-

Relacionat

Clam a la fiscalia perquè investigui la ‘Martí connection’: “Prevaricació, tràfic d’influències i malbaratament de cabals públics”
-

Relacionat

Més elements per sospitar que les adjudicacions de Martí a Martí van ser un vestit fet a mida
-

Relacionat

La ‘Martí connection’ activa una investigació legal i política i permet descobrir tres contractes més
Toni Martí al costat d\'una captura de pantalla de la pàgina electrònica corporativa d\'SPAI.

Relacionat

Estupefacció en el teixit empresarial per l’adjudicació directa firmada per Toni Martí en favor d’una empresa del seu germà

Comentaris

Trending